PERSIMON

Persimon on uusi tulokas suomalaisten hedelmäkorissa. Kiinasta lähtöisin oleva makea hedelmä on monikäyttöisempi, kuin ensin kuvittelisi.

Persimonin ravintosisältö

Persimon on vähärasvainen ja runsaskuituinen. Se sisältää A- ja C-vitamiineja sekä antioksidantteja ja flavonoideja. Kivennäisaineista persimon sisältää muun muassa rautaa, kalsiumia, magnesiumia ja mangaania.

Persimonin sesonki

Persimon tunnetaan myös nimillä kaki ja sharon. Ne ovat kaikki saman kasvin eri puolilla maailmaa kasvavia lajikkeita. Persimoneja kasvatetaan erityisesti Espanjassa, sharoneita Israelissa ja kakeja Kiinassa ja Japanissa.

Persimonien sesonki on loppuvuodesta lokakuusta noin tammikuuhun asti, sharoneiden alkuvuodesta ja kakit taas ajoittuvat syyskauteen. Jälkimmäisiä myydään Suomessa selkeästi kahta muuta vähemmän.

Nippelitietoa persimonista

Hieman tomaattia ulkonäöltään muistuttava persimon luokitellaan virallisesti marjaksi. Sitä kuitenkin hyödynnetään ennemminkin hedelmien tapaan. Maultaan se muistuttaa hieman aprikoosia ja luumua.

Persimon keittiössä ja parhaat persimonreseptit

Kaupoissa myytävät persimonit ovat useimmiten raakoja. Niitä kannattaakin kypsyttää huoneenlämmössä vähintään pari päivää, jotta se pehmenee ja muuttuu makeaksi ja hapottomaksi. Kypsän hedelmän pinnassa on ruskeita pilkkuja ja se kannattaa siirtää viimeistään tässä kohtaan jääkaappiin säilytykseen. Persimonin voi syödä kuorineen, mutta toisinaan kuorissa on hieman kitkerä maku, jolloin se kannattaa kuoria. Hilloa tehdessä kuoriminen kannattaa aina.

Persimon tavataan syödä sellaisenaan, mutta se sopii hyvin myös salaatteihin ja sosekeittoihin. Siitä voi tehdä jälkiruokia, leivonnaisia, smoothieita ja juomia.

persimon-dukkahsalaatti

PERSIMON-DUKKAH­SALAATTI

Persimon-dukkahsalaatti on upeiden makujen salaatti, jossa erilaiset tekstuurit sekä raikkaus, makeus ja suolaisuus ovat soinnussa keskenään.

reseptitsalaatit
persimon-tuorepuuro

PERSIMON-TUORE­PUURO

Persimon-tuorepuuro on helppotekoinen arkiaamujen pelastaja. Sekoita se jo illalla tekeytymään, kiität itseäsi aamulla!

reseptitaamupalat
punajuuri-persimonsalaatti

PUNAJUURI-PERSIMON­SALAATTI

Punajuuri-persimonsalaatti on värikäs salaatti, joka sopii hyvin myös joulupöytään. Makeat paahdetut pähkinät ja suolainen vegaaninen feta antavat salaatille luonnetta.

reseptitsalaatit
kurpitsa-persimonkeitto

KURPITSA-PERSIMON­KEITTO

Kurpitsa-persimonkeitto on juhlavan makuinen soppa, jossa maistuvat lämmittävät mausteet. Helppotekoinen keitto tarjoillaan fraichen, persiljan ja kurpitsansiementen kera.

reseptitkeitot
artikkelitkokoelma
kuukauden kasvispersimon

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki artikkelit