PAAHDETUT VALKO­SIPULI­PERUNAT

Paahdetut valkosipuliperunat on näyttävä lisuke vaikkapa joulupöytään. Pilkkomisen vaiva palkitaan herkullisella ja huumaavan tuoksuisella lopputuloksella.

Joulupöytään mahtuu aina yksi uusi perunaruoka. Tämä näyttävä valkosipulinen perunaherkku on kuin omiaan jouluruokien kaveriksi. Paahdetut valkosipuliperunat leikataan ohuiksi viipaleiksi, jotka ladotaan vuokaan pystyasentoon, jolloin perunoiden pinta paahtuu ihanan rapeaksi. Perunasiivujen väliin työnnetään runsaasti valkosipulia – ne on syytä laittaa vasta paistamisen puolivälissä, jotta ne eivät pääse vahingossakaan palamaan.

paahdetut valkosipuliperunat

PAAHDETUT VALKO­SIPULI­PERUNAT

Lautanen ja aterimet ikoni
Neljälle
Kello ikoni
1 h 15 min

Ainekset:

  • 600 g pienehköjä perunoita
  • 2 rkl vegaanista voita
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • suolaa
  • kuivattua timjamia
  • 6 valkosipulinkynttä

Valmistus:

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  2. Pese perunat huolellisesti tai kuori ne halutessasi. Siivuta perunat ohuelti terävän veitsen tai mandoliinin avulla.
  3. Sulata voi ja sekoita se oliiviöljyn kanssa. Sudi noin puolet seoksesta uunivuoan pohjalle. Asettele perunat vuokaan limittäin. Sudi pintaan loput voi-öljyseoksesta ja mausta suolalla ja timjamilla.
  4. Paahda perunoita uunissa puoli tuntia.
  5. Sillä aikaa kuori ja siivuta valkosipulinkynnet. Sujauta valkosipulisiivut sinne tänne perunasiivujen väliin ja jatka paistamista vielä puoli tuntia. Tarjoile kuumana.
reseptitlisukkeet
jouluperunavalkosipuli

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit