Kasviskapina text logo
Kategoriat
artikkelit ( 29 )reseptit ( 502 )aamupalat ( 21 )alkuruoat ( 18 )jälkiruoat ( 14 )juomat ( 26 )kastikkeet ( 29 )keitot ( 42 )kokoelma ( 19 )kuukauden kasvikset ( 4 )leivät ( 15 )lisukkeet ( 41 )makeat leivonnaiset ( 35 )pääruoka ( 158 )pasta ( 50 )pienet herkut ( 6 )raaka-aineet ( 6 )säilöntä ( 11 )salaatit ( 40 )suolaiset leivonnaiset ( 22 )
Tägit
aamiainen ( 3 )aasialainen ( 64 )alle 20 min ( 23 )alle 30 min ( 60 )ananas ( 13 )appelsiini ( 8 )aquafaba ( 6 )arkiruoka ( 68 )aurinkokuivatut tomaatit ( 16 )avokado ( 12 )banaani ( 5 )basilika ( 40 )bataatti ( 10 )cashew ( 4 )chia-siemenet ( 9 )chili ( 38 )curry ( 7 )dippi ( 3 )drinkki ( 6 )fenkoli ( 3 )gini ( 3 )glögi ( 3 )gluteeniton ( 5 )gnocchit ( 4 )gochujang ( 7 )granaattiomena ( 11 )granola ( 3 )hapanjuuri ( 7 )harissa ( 5 )herkkusieni ( 10 )herne ( 8 )hummus ( 5 )hunajameloni ( 3 )idut ( 7 )inkivääri ( 57 )jalapeno ( 8 )joulu ( 53 )kaali ( 15 )kahvi ( 3 )kahvikakku ( 3 )kakku ( 11 )kantarelli ( 6 )kapris ( 8 )karpalo ( 5 )kasvisjauhis ( 16 )kasvisnakki ( 3 )kasvisruokavalio ( 5 )kaura ( 6 )keltajuuri ( 3 )kesäkurpitsa ( 12 )kevätsipuli ( 25 )kiinankaali ( 3 )kikherne ( 19 )kimchi ( 3 )kirsikkatomaatti ( 20 )kookosmaito ( 4 )korianteri ( 68 )kukkakaali ( 15 )kurkku ( 27 )kurpitsa ( 16 )kuukauden kasvis ( 9 )kyssäkaali ( 3 )lakritsi ( 3 )lanttu ( 12 )lasagne ( 3 )lehtikaali ( 12 )lehtiselleri ( 26 )leipä ( 4 )leivonta ( 24 )lime ( 55 )linssit ( 14 )lipstikka ( 7 )maapähkinävoi ( 13 )maissi ( 6 )mämmi ( 3 )mango ( 9 )mangoldi ( 4 )mansikka ( 5 )manteli ( 10 )merilevämäti ( 5 )minttu ( 21 )miso ( 8 )mocktail ( 4 )mökkiruoka ( 4 )munakoiso ( 11 )myskikurpitsa ( 11 )nippusipuli ( 20 )nokkonen ( 6 )nuudelit ( 20 )nyhtökaura ( 5 )ohra ( 3 )oliivit ( 5 )omena ( 15 )päärynä ( 3 )pääsiäinen ( 15 )pähkinät ( 29 )paksoi ( 3 )palsternakka ( 4 )paprika ( 45 )parsa ( 4 )parsakaali ( 9 )pasta ( 6 )pataruoka ( 3 )pavut ( 24 )perilla ( 3 )persilja ( 35 )persimon ( 8 )peruna ( 53 )pesto ( 9 )pinaatti ( 11 )piparjuuri ( 6 )pistaasi ( 6 )porkkala ( 3 )porkkana ( 74 )pulla ( 4 )punaherukka ( 7 )punajuuri ( 17 )punakaali ( 15 )punasipuli ( 57 )purjo ( 8 )puuro ( 4 )ranskalaiset ( 4 )raparperi ( 7 )ravintohiivahiutaleet ( 38 )retiisi ( 12 )riisi ( 17 )risotto ( 10 )rosmariini ( 8 )rucola ( 3 )ruohosipuli ( 8 )ruokalahjat ( 5 )rusinat ( 5 )salaatti ( 15 )salottisipuli ( 9 )sämpylät ( 4 )seesaminsiemenet ( 9 )seitan ( 12 )siemenet ( 12 )sienet ( 27 )sipuli ( 149 )sitruuna ( 118 )smoothie ( 4 )soijarouhe ( 22 )soijasuikaleet ( 18 )speltti ( 4 )suklaa ( 4 )sumakki ( 4 )suolakurkku ( 9 )suolapähkinät ( 9 )suppilovahvero ( 14 )taateli ( 4 )tahini ( 12 )tahnat ( 4 )tatti ( 7 )tee ( 3 )tempe ( 6 )texmex ( 8 )thaibasilika ( 4 )tilli ( 20 )timjami ( 15 )toast ( 4 )tofu ( 58 )tomaatti ( 23 )tortilla ( 8 )tuorepuuro ( 4 )valkosipuli ( 255 )vappu ( 10 )varhaiskaali ( 3 )vegaaninen tonnikala ( 4 )vegefeta ( 21 )vegekana ( 5 )vegekinkku ( 3 )vegepekoni ( 3 )veriappelsiini ( 8 )villivihannekset ( 15 )voikukka ( 4 )vuusto ( 3 )yrtit ( 25 )

BANAANI-PUNA­HERUKKA­KAKKU

Banaani-punaherukkakakku on loppukesän herkuin ja helpoin leivonnainen. Mehevä vegaaninen kakku leivotaan spelttijauhoista.

Kukapa ei rakastaisi vanhaa kunnon banana breadia? Banaanikakku tai -leipä on yksi helpoimmista leivonnaisista: hieman banaanin muussaamista ja raaka-aineiden sekoittamista. Lopputuloksena on mehevä ja makea herkku. Kakku ei myöskään kaipaa eläinperäisiä raaka-aineita, vaan onnistuu vegaanisena paremmin kuin hyvin ja sopii siis myös maidotonta ja/tai munatonta ruokavaliota noudattaville.

Annoskuva reseptille banaani-punaherukkakakku

BANAANI-PUNA­HERUKKA­KAKKU

Lautanen ja aterimet ikoni
12 palaa
Kello ikoni
1 h 15 min + jäähtyminen

Ainekset:

  • 2 kypsää banaania
  • 1 3/4 dl kaurajuomaa tai muuta kasvijuomaa
  • 3 rkl kookos- tai rypsiöljyä
  • 1 rkl omenaviinietikkaa
  • 1 tl vaniljauutetta
  • 5 dl speltti- tai vehnäjauhoja
  • 1 3/4 dl sokeria (osa voi olla kookos- tai fariinisokeria)
  • 2 ½ tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa
  • 1 ½ dl punaherukoita
  • vuuan voiteluun vegaanista voita tai margariinia ja kaurahiutaleita tai korppujauhoja tai mantelijauhetta

Valmistus:

  1. Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.
  2. Kuori banaanit ja muussaa ne haarukalla. Sekoita joukkoon kaurajuoma, öljy, omenaviinietikka ja vaniljauute.
  3. Toisessa kulhossa sekoita keskenään jauhot, sokeri, leivinjauhe ja suola. Yhdistä seokset ja sekoita sen verran, että kaikki on sekaisin. Kääntele joukkoon punaherukat. Liika sekoittaminen saa aikaan sitkoa, jota ei tähän kakkuun kaivata.
  4. Voitele ja jauhota leipävuoka. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.
  5. Paista kakkua uunin keskiosassa noin tunnin ajan, kunnes se on kypsää. Kokeile kypsyyttä työntämällä hammastikku kakkuun – jos siihen ei tartu kakkutaikinaa, on kakku kypsää.
  6. Anna jäähtyä kunnolla ennen tarjoilua. Kakku säilyy hyvänä muutamia päiviä huoneenlämmössä säilytettynä.

Vinkit!

Punaviinimarjat ovat loppukesästä parhaimmillaan, mutta kakussa toimivat myös pakastetut marjat. Punaherukoiden sijaan voi toki käyttää muitakin marjoja.

Spelttijauhot voi korvata tavallisilla vehnäjauhoilla. Spelttijauhoissa on kuitenkin omanlaisensa pähkinämäinen häivähdys, joka mielestäni sopii kivasti banaanikakkuun. Luultavasti kakku onnistuisi oikein hyvin myös gluteenittomalla jauhoseoksella.

reseptitmakeat leivonnaiset
banaanikakkupunaherukkaspeltti