Kasviskapina text logo
Kategoriat
artikkelit ( 28 )reseptit ( 528 )aamupalat ( 21 )alkuruoat ( 18 )jälkiruoat ( 14 )juomat ( 26 )kastikkeet ( 30 )keitot ( 43 )kokoelma ( 19 )kuukauden kasvikset ( 4 )leivät ( 15 )lisukkeet ( 42 )makeat leivonnaiset ( 40 )pääruoka ( 167 )pasta ( 55 )pienet herkut ( 6 )raaka-aineet ( 6 )säilöntä ( 11 )salaatit ( 42 )suolaiset leivonnaiset ( 24 )
Tägit
aamiainen ( 3 )aasialainen ( 67 )alle 20 min ( 23 )alle 30 min ( 64 )ananas ( 14 )appelsiini ( 8 )aquafaba ( 7 )arkiruoka ( 69 )aurinkokuivatut tomaatit ( 16 )avokado ( 13 )banaani ( 5 )basilika ( 43 )bataatti ( 10 )broccoliini, varsiparsakaali ( 3 )cashew ( 4 )chia-siemenet ( 10 )chili ( 38 )curry ( 7 )dippi ( 3 )drinkki ( 6 )fenkoli ( 3 )gini ( 3 )glögi ( 3 )gluteeniton ( 5 )gnocchit ( 4 )gochujang ( 7 )granaattiomena ( 11 )granola ( 3 )hapanjuuri ( 7 )harissa ( 5 )herkkusieni ( 10 )herne ( 8 )hummus ( 5 )hunajameloni ( 3 )idut ( 7 )inkivääri ( 61 )jalapeno ( 8 )joulu ( 53 )juuriselleri ( 3 )kaali ( 16 )kahvi ( 3 )kahvikakku ( 3 )kakku ( 11 )kantarelli ( 7 )kapris ( 8 )karpalo ( 5 )kasvisjauhis ( 16 )kasvisnakki ( 3 )kasvisruokavalio ( 5 )kaura ( 6 )keltajuuri ( 3 )kesäkurpitsa ( 13 )kevätsipuli ( 25 )kiinankaali ( 3 )kikherne ( 19 )kimchi ( 3 )kirsikkatomaatti ( 21 )kookosmaito ( 5 )korianteri ( 70 )kukkakaali ( 18 )kurkku ( 29 )kurpitsa ( 16 )kuukauden kasvis ( 9 )kyssäkaali ( 3 )lakritsi ( 3 )lanttu ( 13 )lasagne ( 3 )lehtikaali ( 12 )lehtiselleri ( 30 )leipä ( 4 )leivonta ( 29 )lime ( 58 )linssit ( 15 )lipstikka ( 7 )maapähkinävoi ( 14 )maissi ( 6 )mämmi ( 3 )mango ( 9 )mangoldi ( 4 )mansikka ( 6 )manteli ( 10 )marjat ( 3 )merilevämäti ( 5 )minttu ( 22 )miso ( 9 )mocktail ( 4 )mökkiruoka ( 4 )munakoiso ( 11 )mustikka ( 3 )myskikurpitsa ( 11 )nippusipuli ( 21 )nokkonen ( 6 )nuudelit ( 21 )nyhtökaura ( 5 )ohra ( 3 )oliivit ( 6 )omena ( 16 )päärynä ( 3 )pääsiäinen ( 15 )pähkinät ( 30 )paksoi ( 3 )palsternakka ( 5 )paprika ( 46 )parsa ( 5 )parsakaali ( 9 )pasta ( 6 )pataruoka ( 3 )pavut ( 27 )pehmeä tofu ( 3 )perilla ( 3 )persilja ( 37 )persimon ( 8 )peruna ( 54 )pesto ( 9 )pinaatti ( 11 )piparjuuri ( 6 )pistaasi ( 6 )pizza ( 3 )porkkala ( 3 )porkkana ( 78 )pulla ( 4 )punaherukka ( 7 )punajuuri ( 17 )punakaali ( 15 )punasipuli ( 59 )purjo ( 8 )puuro ( 4 )ranskalaiset ( 4 )raparperi ( 8 )ravintohiivahiutaleet ( 40 )retiisi ( 13 )riisi ( 19 )risotto ( 11 )rosmariini ( 10 )rucola ( 4 )ruohosipuli ( 9 )ruokalahjat ( 5 )rusinat ( 5 )salaatti ( 16 )salottisipuli ( 9 )salvia ( 3 )sämpylät ( 5 )seesaminsiemenet ( 9 )seitan ( 13 )siemenet ( 12 )sienet ( 34 )sipuli ( 162 )sitruuna ( 125 )smoothie ( 4 )soijarouhe ( 24 )soijasuikaleet ( 18 )speltti ( 4 )suklaa ( 4 )sumakki ( 4 )suolakurkku ( 9 )suolapähkinät ( 10 )suppilovahvero ( 15 )taateli ( 4 )tahini ( 12 )tahnat ( 5 )tatit ( 10 )tee ( 3 )tempe ( 6 )texmex ( 8 )thaibasilika ( 5 )tilli ( 22 )timjami ( 15 )toast ( 4 )tofu ( 60 )tomaatti ( 24 )tortilla ( 8 )tuorepuuro ( 4 )valkosipuli ( 272 )vappu ( 11 )varhaiskaali ( 3 )vegaaninen tonnikala ( 4 )vegefeta ( 21 )vegekana ( 6 )vegekinkku ( 3 )vegepekoni ( 3 )veriappelsiini ( 8 )villivihannekset ( 15 )voikukka ( 4 )vuusto ( 3 )yrtit ( 26 )

CHORI­PAN

Choripan on argentiinalainen simppeli patonki, joka täytetään chorizolla ja chimichurrilla. Lisämakua antaa raikas tomaatista ja suippopaprikasta tehty salsa. Helppoa kesäruokaa parhaimmillaan!

Annoskuva reseptille choripan

CHORI­PAN

Lautanen ja aterimet ikoni
Neljälle
kello
30 min

Ainekset:

  • 4 vegaanista chorizoa
  • 1 pitkä patonki

Villiyrttichimichurri:

  • kourallinen erilaisia villiyrttejä, n. 2 dl hienonnettuna (esim. jauhosavikkaa, siankärsämöä, vesiheinää, vuohenputkea, voikukkaa…)
  • 1 nippusipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1/2-1 punainen chili
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 1 1/2 rkl punaviinietikkaa
  • 2 tl kuivattua oreganoa
  • suolaa ja mustapippuria

Salsa:

  • 2 tomaattia
  • 1 pienehkö suippopaprika
  • 1 nippusipuli
  • 1 pullea valkosipulinkynsi
  • 1/2 rkl oliiviöljyä
  • 1/2 rkl punaviinietikkaa
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistus:

  1. Valmista ensin chimichurri. Hienonna villiyrtit, nippusipuli, valkosipulinkynnet ja chili ja laita ne tehosekoittimeen. Lisää öljy, viinietikka ja oregano. Surauttele kastikkeeksi ja mausta maun mukaan suolalla ja mustapippurilla.
  2. Valmista sitten salsa. Leikkaa tomaatit pieniksi kuutioiksi (voit poistaa siemenet halutessasi). Halkaise paprika ja poista siemenet ja kanta, leikkaa pieniksi kuutioiksi. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja mausta oman maun mukaan suolalla ja pippurilla.
  3. Grillaa tai paista chorizot. Leikkaa patonki neljään osaan ja halkaise, mutta älä leikkaa kantta ja pohjaa kokonaan irti toisistaan. Halutessasi grillaa tai lämmitä myös patongit.
  4. Täytä patongit chorizolla, chimichurrilla ja salsalla.

Vinkit!

Villiyrttisesongin ulkopuolella voit tehdä chimichurrin perinteisesti lehtipersiljasta (ja korianterista).

reseptitleivät
chilinippusipulipaprikatomaattivalkosipulivegechorizovillivihannekset

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit