Kukkakaali-pekonipasta on mainio ruoka, joka onnistuu tänä päivänä helposti myös täysin kasvipohjaisena. Pannulla ruskistetut kukkakaalit ja vegepekonit antavat pastalle hyvän maun ja rakenteen.
KUKKAKAALI-PEKONIPASTA


Ainekset:
- 350-400 g pastaa
- n. 450 g kukkakaalia
- 4 rkl öljyä
- suolaa ja mustapippuria
- n. 100 g vegepekonia
- 1-2 nippusipulia (tai tavallista sipulia ja kevät- tai ruohosipulia)
- 4 valkosipulinkynttä
- 2 dl kaurakermaa
- 1 tl dijon-sinappia
- 3 rkl tuoretta timjamia
- vegeparmesaania
Valmistus:
- Keitä pasta al denteksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta, säästä 2 dl keitinvedestä. Huuhtele kylmällä vedellä ja jätä valumaan.
- Pastan kiehuessa leikkaa kukkakaali pieniksi paloiksi. Kuumenna 2 rkl öljyä pannulla ja paista kukkakaaliin kaunis ruskistunut pinta. Mausta suolalla ja mustapippurilla, siirrä sivuun odottamaan.
- Kuumenna 1 rkl öljyä pannulla ja ruskista vegepekoni. Siirrä sekin sivuun odottamaan.
- Hienonna nippusipulit. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
- Kuumenna 1 rkl öljyä pannulla ja kuullota sipulin valkoisia osia parin minuutin ajan. Lisää valkosipuli ja kuullota vielä hetki. Lisää kaurakerma pannulle ja mausta dijon-sinapilla ja timjamilla. Anna kiehahtaa.
- Sekoita kastikkeen joukkoon kukkakaalit ja pasta. Anna ainesten kuumentua kunnolla, mutta älä enää keitä kastiketta, jotta kukkakaalit ja pastat eivät kypsy liikaa.
- Sekoita ihan lopuksi sekaan vegepekonit ja nippusipulin vihreät osat. Tarkista suolan ja pippurin määrä. Tarjoile vegeparmesaanin kanssa.
Vinkit!
Voit käyttää pastaan myös itse tehtyä tempepekonia. Sen resepti löytyy täältä.
Tarjoile vegaanisen kukkakaali-pekonipastan kanssa esimerkiksi:
BASILIKA-KURKKUSALAATTI
BASILIKA-KURKKUSALAATTI
Basilika-kurkkusalaatti on raikas ja maukas lisuke kesäisille ruoille. Voit käyttää salaattiin tavallista basilikaa tai erikoisempia lajikkeita, kuten sitruuna-, kaneli- ja thaibasilikaa.
reseptitsalaatit
reseptitpasta
alle 30 minkukkakaalinippusipulitimjamivalkosipulivegepekoni