Kasviskapina text logo
Kategoriat
artikkelit ( 29 )reseptit ( 500 )aamupalat ( 21 )alkuruoat ( 18 )jälkiruoat ( 14 )juomat ( 26 )kastikkeet ( 29 )keitot ( 41 )kokoelma ( 19 )kuukauden kasvikset ( 4 )leivät ( 15 )lisukkeet ( 41 )makeat leivonnaiset ( 35 )pääruoka ( 157 )pasta ( 50 )pienet herkut ( 6 )raaka-aineet ( 6 )säilöntä ( 11 )salaatit ( 40 )suolaiset leivonnaiset ( 22 )
Tägit
aamiainen ( 3 )aasialainen ( 64 )alle 20 min ( 23 )alle 30 min ( 60 )ananas ( 13 )appelsiini ( 8 )aquafaba ( 6 )arkiruoka ( 67 )aurinkokuivatut tomaatit ( 16 )avokado ( 12 )banaani ( 5 )basilika ( 40 )bataatti ( 10 )cashew ( 4 )chia-siemenet ( 9 )chili ( 38 )curry ( 7 )dippi ( 3 )drinkki ( 6 )fenkoli ( 3 )gini ( 3 )glögi ( 3 )gluteeniton ( 5 )gnocchit ( 4 )gochujang ( 7 )granaattiomena ( 11 )granola ( 3 )hapanjuuri ( 7 )harissa ( 5 )herkkusieni ( 10 )herne ( 8 )hummus ( 5 )hunajameloni ( 3 )idut ( 6 )inkivääri ( 57 )jalapeno ( 8 )joulu ( 53 )kaali ( 15 )kahvi ( 3 )kahvikakku ( 3 )kakku ( 11 )kantarelli ( 6 )kapris ( 8 )karpalo ( 5 )kasvisjauhis ( 16 )kasvisnakki ( 3 )kasvisruokavalio ( 5 )kaura ( 6 )keltajuuri ( 3 )kesäkurpitsa ( 12 )kevätsipuli ( 25 )kiinankaali ( 3 )kikherne ( 19 )kimchi ( 3 )kirsikkatomaatti ( 20 )kookosmaito ( 4 )korianteri ( 67 )kukkakaali ( 15 )kurkku ( 26 )kurpitsa ( 16 )kuukauden kasvis ( 9 )kyssäkaali ( 3 )lakritsi ( 3 )lanttu ( 11 )lasagne ( 3 )lehtikaali ( 12 )lehtiselleri ( 25 )leipä ( 4 )leivonta ( 24 )lime ( 54 )linssit ( 14 )lipstikka ( 7 )maapähkinävoi ( 13 )maissi ( 6 )mämmi ( 3 )mango ( 8 )mangoldi ( 4 )mansikka ( 5 )manteli ( 10 )merilevämäti ( 5 )minttu ( 21 )miso ( 8 )mocktail ( 4 )mökkiruoka ( 4 )munakoiso ( 11 )myskikurpitsa ( 11 )nippusipuli ( 20 )nokkonen ( 6 )nuudelit ( 20 )nyhtökaura ( 5 )ohra ( 3 )oliivit ( 5 )omena ( 15 )päärynä ( 3 )pääsiäinen ( 15 )pähkinät ( 29 )paksoi ( 3 )palsternakka ( 4 )paprika ( 45 )parsa ( 4 )parsakaali ( 9 )pasta ( 6 )pataruoka ( 3 )pavut ( 24 )perilla ( 3 )persilja ( 35 )persimon ( 8 )peruna ( 52 )pesto ( 9 )pinaatti ( 11 )piparjuuri ( 6 )pistaasi ( 6 )porkkala ( 3 )porkkana ( 73 )pulla ( 4 )punaherukka ( 7 )punajuuri ( 17 )punakaali ( 15 )punasipuli ( 56 )purjo ( 8 )puuro ( 4 )ranskalaiset ( 4 )raparperi ( 7 )ravintohiivahiutaleet ( 38 )retiisi ( 11 )riisi ( 16 )risotto ( 10 )rosmariini ( 8 )rucola ( 3 )ruohosipuli ( 8 )ruokalahjat ( 5 )rusinat ( 5 )salaatti ( 15 )salottisipuli ( 9 )sämpylät ( 4 )seesaminsiemenet ( 8 )seitan ( 12 )siemenet ( 12 )sienet ( 27 )sipuli ( 148 )sitruuna ( 118 )smoothie ( 4 )soijarouhe ( 21 )soijasuikaleet ( 18 )speltti ( 4 )suklaa ( 4 )sumakki ( 4 )suolakurkku ( 9 )suolapähkinät ( 9 )suppilovahvero ( 14 )taateli ( 4 )tahini ( 11 )tahnat ( 4 )tatti ( 7 )tee ( 3 )tempe ( 6 )texmex ( 8 )thaibasilika ( 4 )tilli ( 20 )timjami ( 15 )toast ( 4 )tofu ( 57 )tomaatti ( 23 )tortilla ( 8 )tuorepuuro ( 4 )valkosipuli ( 254 )vappu ( 10 )varhaiskaali ( 3 )vegaaninen tonnikala ( 4 )vegefeta ( 21 )vegekana ( 5 )vegekinkku ( 3 )vegepekoni ( 3 )veriappelsiini ( 8 )villivihannekset ( 15 )voikukka ( 4 )vuusto ( 3 )yrtit ( 25 )

KUKKA­KAALI-PEKONI­PASTA

Kukkakaali-pekonipasta on mainio ruoka, joka onnistuu tänä päivänä helposti myös täysin kasvipohjaisena. Pannulla ruskistetut kukkakaalit ja vegepekonit antavat pastalle hyvän maun ja rakenteen.

Annoskuva reseptille kukkakaali-pekonipasta

KUKKA­KAALI-PEKONI­PASTA

Lautanen ja aterimet ikoni
Neljälle
kello
30 min

Ainekset:

  • 350-400 g pastaa
  • n. 450 g kukkakaalia
  • 4 rkl öljyä
  • suolaa ja mustapippuria
  • n. 100 g vegepekonia
  • 1-2 nippusipulia (tai tavallista sipulia ja kevät- tai ruohosipulia)
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 dl kaurakermaa
  • 1 tl dijon-sinappia
  • 3 rkl tuoretta timjamia 
  • vegeparmesaania

Valmistus:

  1. Keitä pasta al denteksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta, säästä 2 dl keitinvedestä. Huuhtele kylmällä vedellä ja jätä valumaan.
  2. Pastan kiehuessa leikkaa kukkakaali pieniksi paloiksi. Kuumenna 2 rkl öljyä pannulla ja paista kukkakaalit, kunnes ne ovat napakan kypsiä ja niissä on kaunis ruskistunut pinta. Mausta suolalla ja mustapippurilla, siirrä sivuun odottamaan.
  3. Kuumenna 1 rkl öljyä pannulla ja ruskista vegepekoni. Siirrä sekin sivuun odottamaan.
  4. Hienonna nippusipulit. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. 
  5. Kuumenna 1 rkl öljyä pannulla ja kuullota sipulin valkoisia osia parin minuutin ajan. Lisää valkosipuli ja kuullota vielä hetki. Lisää kaurakerma pannulle ja mausta dijon-sinapilla ja timjamilla. Anna kiehahtaa.
  6. Sekoita kastikkeen joukkoon kukkakaalit ja pasta. Lisää pastan keitinvettä vähän kerrallaan, kunnes koostumus on mieluinen. Anna ainesten kuumentua kunnolla, mutta älä enää keitä kastiketta, jotta kukkakaalit ja pastat eivät kypsy liikaa.
  7. Sekoita ihan lopuksi sekaan vegepekonit ja nippusipulin vihreät osat. Tarkista suolan ja pippurin määrä. Tarjoile vegeparmesaanin kanssa.

Vinkit!

Voit käyttää pastaan myös itse tehtyä tempepekonia. Sen resepti löytyy täältä.

Tarjoile vegaanisen kukkakaali-pekonipastan kanssa esimerkiksi:

reseptitpasta
alle 30 minkukkakaalinippusipulitimjamivalkosipulivegepekoni