CURRY­WURST

Currywurst on berliiniläinen klassikkoruoka: makkaraa currylla maustetun tomaattikastikkeen kera. Tällä reseptillä valmistat alkuperäisen veroisen currywurst-annoksen – täysin kasvipohjaisesti!

Annoskuva reseptille currywurst

CURRY­WURST

Lautanen ja aterimet ikoni
Neljälle
kello
30-40 min

Ainekset:

  • 1 iso sipuli
  • 2 rkl öljyä
  • 1 rkl curryjauhetta
  • 2 tl paprikajauhetta
  • ½-1 tl chilijauhetta
  • 1 rkl tomaattipyrettä
  • 2 tl punaviinietikkaa
  • 400 g tomaattimurskaa
  • ½ dl vettä
  • 1 dl ketsuppia
  • 1 rkl sokeria
  • 2 rkl kasvipohjaista worcestershire-kastiketta
  • 2 tl dijon-sinappia
  • suolaa ja mustapippuria
  • n. 500 g kasvipohjaisia bratwursteja
  • lisukkeeksi esim. ranskanperunoita

Valmistus:

  1. Kuori ja hienonna sipuli.
  2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulia muutama minuutti. Sekoita joukkoon curry-, paprika- ja chilijauhe. Lisää tomaattipyre ja punaviinietikka, paista hetki.
  3. Lisää tomaattimurska, vesi ja ketsuppi. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua noin 15 minuuttia.
  4. Pilko sillä välin bratwurstit suupaloiksi ja ruskista ne toisella pannulla tilkassa öljyä.
  5. Mausta currywurst-kastike sokerilla, worcestershire-kastikkeella, dijon-sinapilla, suolalla ja mustapippurilla.
  6. Soseuta kastike sauvasekoittimella ja kaada bratwurstin palojen joukkoon. Ripottele pinnalle vielä hieman currya ja tarjoile esimerkiksi ranskanperunoiden kanssa.
reseptitpääruoka
sipulivegemakkara

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit