ITSE TEHTY TAHINI

Itse tehty tahini voittaa purkkitahinit mennen tullen. Tahinin valmistaminen itse on helppoa, tarvitset vain seesaminsiemeniä ja tehokkaan blenderin.

Tahini on seesaminsiemenistä valmitettua tahnaa, jota käytetään paljon Lähi-idän maissa, mutta sitä esiintyy myös kiinalaisessa ja japanilaisessa keittiössä. Seesaminsiemenet ovat hyvin ravintorikkaita, joten tahinikin on mainio proteiinin, kalsiumin, tyydyttymättömän rasvan ja kuidun lähde.

Levitä tahinia leivän päälle ja käytä hummuksen maustamiseen, puuron ja jogurtin päällä tai salaatin kastikkeena.

itse tehty tahini

ITSE TEHTY TAHINI

Ainekset:

  • 5 dl seesaminsiemeniä
  • n. 1 dl mietoa oliiviöljyä

Valmistus:

  1. Voit käyttää kuorittuja tai kuorimattomia seesaminsiemeniä. Jälkimmäisistä valmistuu karkeampi ja hieman karvaamman makuinen tahna. Kuvan tahini on tehty kuorituista siemenistä.
  2. Halutessasi paahda seesaminsiemenet pannulla tai uunissa, mutta varo polttamasta. Kuvan tahini on tehty paahtamattomista seesaminsiemenistä.
  3. Laita seesaminsiemenet tehokkaaseen blenderiin ja ala surauttamaan. Lisää öljyä hitaasti lorottaen ja nosta blenderin tehokkuutta hissukseen. Voit käyttää enemmänkin öljyä, mikäli haluat juoksevampaa tahinia. Aja sinnikkäästi sileäksi tahnaksi. Purkita ja herkuttele.
  4. Säilytä itse tehty tahini hyvin suljetussa purkissa jääkaapissa. Tahini säilyy pitkään, kunhan aina muistaa käyttää puhdasta lusikkaa tahinia ottaessa. Jos tahinin pinnalle kertyy öljyä, voi sen sekoittaa tahnan joukkoon ennen käyttöä.
reseptitkastikkeet
seesaminsiemenettahini

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiäni? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydän luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit