Mitä jos tänä jouluna tekisitkin puuron riisin sijaan kotimaisesta kaurasta? Kaurasuurimoista keitelty joulupuuro on herkullista, kotoista ja helppoa valmistaa. Tarjoile kaurasuurimopuuro perinteiseen tapaan kanelisokerin kanssa!

JOULUPUURO KAURASTA


Ainekset:
- 2 dl kaurasuurimoita
- 1 l vettä
- 2 – 2 ½ dl kauravispiä tai kaurakermaa
- 1 tl suolaa
Valmistus:
- Mittaa kaurasuurimot ja vesi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä silloin tällöin sekoitellen, kunnes suurimot ovat kypsiä ja seos on puuroutunut, n. 40-50 min.
- Lisää kerma ja anna kuumentua. Mausta suolalla.
- Tarjoile esim. kanelisokerin, glögisiirapin ja piparimurusten kanssa.
reseptitaamupalat
joulupuuro












