RAPARPERI­GLÖGI

Raparperiglögi tuo totisesti kesän talven keskelle – juomassa yhdistyy kesäinen raparperi ja jouluiset mausteet. Tee kerralla isompi satsi ja anna osa lahjaksi, tähän juomaan ihastuu jokainen.

raparperiglögi

RAPARPERI­GLÖGI

juomalasi
n. 8 annosta
kello
40 min

Ainekset:

  • 250 g raparperia paloina (pakastettuja, n. 6-7 dl)
  • 2 cm pala inkivääriä
  • 2 l vettä
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl kookos- tai intiaanisokeria (myös fariinisokeri sopii)
  • 2 kanelitankoa
  • 3 tähtianista
  • 10 neilikkaa
  • 5 kokonaista kardemummaa kuorineen

Valmistus:

  1. Laita raparperit kattilaan. Pese inkivääri ja leikkaa se ohuiksi siivuiksi, lisää kattilaan. Lisää vesi, sokerit ja mausteet.
  2. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljaa poreillen kannen alla puolisen tuntia. Anna jäähtyä. Maut syvenevät, kun juoma jäähdytetään mausteiden kanssa.
  3. Siivilöi glögi. Tarjoile lämmitettynä.
reseptitjuomat
glögiinkiväärijouluraparperi

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit