Raparperiglögi tuo totisesti kesän talven keskelle – juomassa yhdistyy kesäinen raparperi ja jouluiset mausteet. Tee kerralla isompi satsi ja anna osa lahjaksi, tähän juomaan ihastuu jokainen.
![Annoskuva reseptille raparperiglögi](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fkasviskapinastor.blob.core.windows.net%2Fimages%2Fwp-content%2Fuploads%2F2023%2F12%2Fraparperiglogi-1.jpg&w=3840&q=75)
RAPARPERIGLÖGI
![juomalasi](https://kasviskapinastor.blob.core.windows.net/images/wp-content/uploads/2022/12/wine-glass-32.png)
![kello](https://kasviskapinastor.blob.core.windows.net/images/wp-content/uploads/2022/11/clock-32.png)
Ainekset:
- 250 g raparperia paloina (pakastettuja, n. 6-7 dl)
- 2 cm pala inkivääriä
- 2 l vettä
- 1 dl sokeria
- 1 dl kookos- tai intiaanisokeria (myös fariinisokeri sopii)
- 2 kanelitankoa
- 3 tähtianista
- 10 neilikkaa
- 5 kokonaista kardemummaa kuorineen
Valmistus:
- Laita raparperit kattilaan. Pese inkivääri ja leikkaa se ohuiksi siivuiksi, lisää kattilaan. Lisää vesi, sokerit ja mausteet.
- Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljaa poreillen kannen alla puolisen tuntia. Anna jäähtyä. Maut syvenevät, kun juoma jäähdytetään mausteiden kanssa.
- Siivilöi glögi. Tarjoile lämmitettynä.
reseptitjuomat
glögiinkiväärijouluraparperi