Tofukinkku on joulupöydän kasvipohjainen kunkku! Herkullisen savuisa vegaaninen joulukinkku on helppo valmistaa, mutta varaa kokkaamiselle tarpeeksi aikaa.
Voit valmistaa tofukinkun päivää paria ennen jouluaattoa ja viimeistellä sen sinappihunnulla ennen tarjoilua.
![Annoskuva reseptille tofukinkku](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fkasviskapinastor.blob.core.windows.net%2Fimages%2Fwp-content%2Fuploads%2F2022%2F12%2F01_tofukinkku-sinappihunnulla-3.jpg&w=3840&q=75)
TOFUKINKKU SINAPPIHUNNULLA
![Lautanen ja aterimet ikoni](https://kasviskapinastor.blob.core.windows.net/images/wp-content/uploads/2022/11/fork-plate-knife-32.png)
![Kello ikoni](https://kasviskapinastor.blob.core.windows.net/images/wp-content/uploads/2022/11/clock-32.png)
vetäytyminen yön yli
Ainekset:
- 2 sipulia
- 3 valkosipulinkynttä
- 2 pkt kylmäsavutofua (á 300 g)
- ½ dl oliiviöljyä
- 1 kasvisliemikuutio tai 2 rkl kasvisliemijauhetta
- 2 rkl tomaattipyrettä
- 2 rkl kookossokeria
- 2 rkl soijakastiketta
- 1 tl savupaprikajauhetta
- ½ tl suolaa
- 1 dl mantelijauhoja
- 5 rkl maizenaa tai perunajauhoja
Kuorrutus:
- sinappia (oman maun mukaan vahvaa tai makeaa)
- mantelijauhoja tai (gluteenittomia) korppujauhoja
- neilikoita
Valmistus:
- Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota niitä pannulla öljytilkassa, kunnes sipuli on läpikuultavaa.
- Murenna tofu kulhoon ja soseuta se sauvasekoittimella. Lisää joukkoon sipulit, oliiviöljy, murennettu kasvisliemikuutio, tomaattipyre, kookossokeri, soijakastike, paprikajauhe ja suola. Soseuta. Sekoita lopuksi joukkoon mantelijauho ja maizena.
- Muotoile taikinasta kinkkurullamainen pallo. Jos taikina on liian löysää, voit lisätä hieman jauhoja. Kääri tofukinkku folioon ja laita jääkaappiin vetäytymään 30-60 minuutiksi.
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Paista kinkkua uunissa noin 45-50 minuuttia. Anna kinkun jäähtyä foliokääreessään jääkaapissa yön yli.
- Irrota folio ja voitele kinkun pinta dijon-sinapilla. Ripottele päälle manteli- tai korppujauhoja ja koristele pinta halutessasi veitsellä tehdyllä ristikolla ja neilikoilla.
- Halutessasi paahda kuorrutukseen kaunis väri uunissa 250 asteessa noin kymmenen minuutin ajan.
reseptitpääruoka
joulusipulitofuvalkosipuli