Sitruunaiset valkosipulikermaperunat tuovat vaihtelua ruokapöytään. Sitruuna antaa perunalisukkeelle raikkaan maun, jonka ansiosta se on parhaimmillaan keväisillä aterioilla.
![Annoskuva reseptille sitruunaiset valkosipulikermaperunat](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fkasviskapinastor.blob.core.windows.net%2Fimages%2Fwp-content%2Fuploads%2F2024%2F04%2Fsitruunaiset-valkosipuli-kermaperunat.jpg&w=3840&q=75)
SITRUUNAISET VALKOSIPULIKERMAPERUNAT
![Lautanen ja aterimet ikoni](https://kasviskapinastor.blob.core.windows.net/images/wp-content/uploads/2022/11/fork-plate-knife-32.png)
![kello](https://kasviskapinastor.blob.core.windows.net/images/wp-content/uploads/2022/11/clock-32.png)
Ainekset:
- 1 kg perunoita
- 8 valkosipulinkynttä
- 1 sitruuna
- 1 tl kuivattua timjamia (tai 2 rkl tuoretta)
- 4 dl kasvipohjaista kermaa
- suolaa ja mustapippuria
- 25 g kasvipohjaista voita tai margariinia
Valmistus:
- Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.
- Kuori perunat ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi mandoliinilla tai veitsellä. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.
- Laita perunat ja valkosipulit uunivuokaan ja sekoita niiden joukkoon sitruunan raastettu kuori ja mehu sekä timjami, suola ja mustapippuri. Kaada kerma tasaisesti vuokaan ja jaa voi nokareina vuoan pinnalle.
- Paista perunoita noin tunnin ajan tai kunnes ne ovat kypsiä. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.
reseptitlisukkeet
perunasitruunatimjamivalkosipuli