NUGETTI­PELTI

Nugettipelti on helppo yhden pellin ruoka, joka tarjoillaan raikkaan kylmän currykastikkeen kanssa. Reseptissä mainittujen bataattien ja parsakaalien sijaan voi hyvin käyttää muitakin sesongissa olevia lempparivihanneksia!

nugettipelti

NUGETTI­PELTI

Lautanen ja aterimet ikoni
Neljälle
kello
40 min

Ainekset:

  • 1 bataatti (n. 600 g)
  • 1 parsakaali (n. 400 g)
  • 2 rkl öljyä
  • 1 tl valkosipulijauhetta
  • suolaa ja mustapippuria
  • n. 400 g vegenugetteja
  • sitruunalohkoja
  • (lisukkeeksi esim. keitettyä riisiä, perunoita tai salaattia)

Kylmä currykastike:

  • 2 dl kasvipohjaista fraichea
  • ½ dl kasvipohjaista majoneesia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 rkl sitruunan mehua
  • 1 rkl curryjauhetta
  • ½ tl suolaa

Valmistus:

  1. Laita uuni lämpenemään 220 asteeseen (kiertoilmassa riittää 200).
  2. Kuori bataatti ja leikkaa se reiluiksi kuutioiksi. Paloittele parsakaali.
  3. Levitä bataatit pellille leivinpaperin päälle ja sekoita niihin 1 rkl öljyä, ½ tl valkosipulijauhetta ja vähän suolaa sekä pippuria.
  4. Paahda bataatteja 15 minuuttia.
  5. Sillä aikaa sekoita kulhossa parsakaalien joukkoon 1 rkl öljyä, ½ tl valkosipulijauhetta ja vähän suolaa sekä pippuria.
  6. Levitä bataattien joukkoon parsakaalit. Asettele myös nugetit pellille. Paahda ruokaa vielä vartin ajan.
  7. Tee sillä aikaa kastike. Sekoita fraiche ja majoneesi keskenään.
  8. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita se kastikkeen joukkoon yhdessä sitruunamehun, curryjauheen ja suolan kanssa.
  9. Tarjoile nugettipellin kanssa sitruunalohkoja, kylmää currykastiketta ja esimerkiksi keitettyä riisiä, perunoita tai salaattia.
reseptitpääruoka
bataattiparsakaalisitruunavalkosipulivegenugetit

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit