PAD THAI SAVU­TEMPELLÄ & PARSAKAALILLA

Pad thai on yksi parhaista ruuista maailmassa. Thaimaalaiset paistetut nuudelit onnistuvat täydellisesti myös vegaanisesti – tämä ruoka on koko perheen suosikki!

Onko ruudun sillä puolella nuudelifaneja? Tämä on just teille – ihanat paistetut riisinuudelit superumamisella kastikkeella, savutempellä (tai tofulla) ja parsakaalilla. Melko pitkät ainesosaluettelo ja valmistusohje saattavat hieman hämätä, sillä tämä ei lopulta ole mitenkään vaikea ruoka, vaikka sisältääkin muutamia eri vaiheita.

Tässä pad thai -reseptissä proteiinina on savutempeä, mutta ohjeessa on neuvot myös tofun käyttöön. Parsakaali antaa ruualle väriä ja purutuntumaa. Kannattaa yrittää etsiä käsiinsä myös thaibasilikaa, sillä sen omintakeinen maku viimeistelee ruuan. Mutta ei hätää, jos ei löydy, nämä nuudelit tykkäävät myös mintusta.

pad thai

PAD THAI SAVU­TEMPELLÄ & PARSAKAALILLA

Lautanen ja aterimet ikoni
Neljälle
Kello ikoni
25 min + nuudeleiden liotus 2 h

Ainekset:

  • 250 g riisinuudeleita
  • 200 g savutempeä tai savutofua
  • 250 g parsakaalia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 cm pala inkivääriä
  • 5 rkl öljyä (esim. rypsi- tai kookosöljyä)
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 2 kevätsipulia
  • 50 g silmuja tai ituja
  • tuoretta chiliä
  • suolapähkinöitä tai paahdettuja maapähkinöitä
  • tuoretta thaibasilikaa ja/tai minttua
  • crispy chilli in oil -chiliöljyä
  • limelohkoja

Pad thai -kastike:

  • 5 rkl soijakastiketta
  • 3 rkl tamarind-tahnaa
  • 2 rkl riisiviinietikkaa
  • 1 rkl vaahterasiirappia

Valmistus:

  1. Laita riisinuudelit likoamaan suureen astiaan kylmään veteen kaksi tuntia ennen ruuanlaittoa. Näin ne pehmenevät ja voit käyttää ne keittämättä pad thaihin. Voit irrotella nuudeleita toisistaan pariin otteseen liottamisen aikana, sillä niillä on taipumus takertua toisiinsa.
  2. Jos käytät tofua, niin toimi näin: ota tofu pois pakkauksesta, kääri puhtaaseen keittiöpyyhkeeseen tai talouspaperiin ja laita 15-30 minuutiksi painon alle.
  3. Leikkaa parsakaali suupaloiksi. Käytä myös varsi (jos se on tosi puiseva, niin kuori varren päällimmäinen kerros pois).
  4. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri hienoksi raasteeksi.
  5. Sekoita pad thai -kastikkeen ainekset keskenään.
  6. Kuumenna 3 rkl öljystä. Murustele tempe tai tofu pannulle ja paista se rapeaksi ja ruskistuneeksi. Mausta soijakastikkeella ja paista vielä hetki. Siirrä pois pannulta.
  7. Lisää loput 2 rkl öljystä pannulle. Kuullota valkosipulia ja inkivääriä parin minuutin ajan, varo polttamasta. Lisää parsakaalin varret, valutetut nuudelit sekä 3/4 dl vettä, paista muutaman minuutin ajan.
  8. Lisää tofut ja loput parsakaalista, pad thai -kastike sekä pari lusikallista vettä. Paista vielä muutama minuutti, kunnes nuudelit ovat sopivan kypsiä.
  9. Hienonna kevätsipulit ja sekoita ne yhdessä silmujen kanssa nuudeleiden joukkoon.
  10. Viimeistele pad thai tuoreella hienonnetulla/siivutetulla chilillä, suolapähkinöillä ja yrteillä. Tarjoile lisäksi crispy chilli in oilia ja limelohkoja.

Vinkit!

Jos sinulla ei ole aikaa liottaa nuudeleita, voit tehdä pad thain myös keitetyistä nuudeleista. Valmista ne pakkauksen ohjeen mukaan juuri ja juuri kypsiksi ja lisää pannulle paistamisen loppuvaiheessa.

Mitä on tamarind?

Oleellinen osa pad thaita on tamarind-tahna. Se on tamarindipuun hedelmästä valmistettua persoonallisen makuista tahnaa – makean happaman hedelmäistä ja melkoisen tujua tavaraa. Nykyisin sitä löytää myös tavallisten markettien hyllyiltä (yleensä Aasia-hyllystä) tai sitten sitä voi ostaa aasialaisista kaupoista.

reseptitpääruoka
aasialainenchilicrispy chili in oilidutinkiväärikevätsipulilimenuudelitparsakaalitempetofuvalkosipuliyrtit

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit