Kasviskapina text logo
Kategoriat
artikkelit ( 29 )reseptit ( 483 )aamupalat ( 20 )alkuruoat ( 17 )jälkiruoat ( 13 )juomat ( 26 )kastikkeet ( 29 )keitot ( 41 )kokoelma ( 19 )kuukauden kasvikset ( 4 )leivät ( 14 )lisukkeet ( 39 )makeat leivonnaiset ( 34 )pääruoka ( 148 )pasta ( 50 )pienet herkut ( 5 )raaka-aineet ( 6 )säilöntä ( 11 )salaatit ( 39 )suolaiset leivonnaiset ( 22 )
Tägit
aamiainen ( 3 )aasialainen ( 62 )alle 20 min ( 22 )alle 30 min ( 57 )ananas ( 12 )appelsiini ( 7 )aquafaba ( 6 )arkiruoka ( 67 )aurinkokuivatut tomaatit ( 16 )avokado ( 11 )banaani ( 5 )basilika ( 39 )bataatti ( 10 )cashew ( 4 )chia-siemenet ( 9 )chili ( 37 )curry ( 7 )dippi ( 3 )drinkki ( 6 )fenkoli ( 3 )gini ( 3 )glögi ( 3 )gluteeniton ( 5 )gnocchit ( 4 )gochujang ( 7 )granaattiomena ( 11 )granola ( 3 )hapanjuuri ( 7 )harissa ( 5 )herkkusieni ( 10 )herne ( 8 )hummus ( 4 )hunajameloni ( 3 )idut ( 6 )inkivääri ( 56 )jalapeno ( 7 )joulu ( 53 )kaali ( 15 )kahvi ( 3 )kahvikakku ( 3 )kakku ( 11 )kantarelli ( 6 )kapris ( 7 )karpalo ( 5 )kasvisjauhis ( 16 )kasvisnakki ( 3 )kasvisruokavalio ( 5 )kaura ( 6 )keltajuuri ( 3 )kesäkurpitsa ( 12 )kevätsipuli ( 23 )kiinankaali ( 3 )kikherne ( 18 )kimchi ( 3 )kirsikkatomaatti ( 17 )kookosmaito ( 4 )korianteri ( 62 )kukkakaali ( 15 )kurkku ( 24 )kurpitsa ( 16 )kuukauden kasvis ( 9 )kyssäkaali ( 3 )lakritsi ( 3 )lanttu ( 11 )lasagne ( 3 )lehtikaali ( 12 )lehtiselleri ( 25 )leipä ( 4 )leivonta ( 24 )lime ( 53 )linssit ( 14 )lipstikka ( 7 )maapähkinävoi ( 13 )maissi ( 6 )mämmi ( 3 )mango ( 8 )mangoldi ( 4 )mansikka ( 5 )manteli ( 10 )merilevämäti ( 5 )minttu ( 18 )miso ( 7 )mocktail ( 4 )mökkiruoka ( 4 )munakoiso ( 9 )myskikurpitsa ( 11 )nippusipuli ( 19 )nokkonen ( 6 )nuudelit ( 19 )nyhtökaura ( 5 )ohra ( 3 )oliivit ( 5 )omena ( 15 )päärynä ( 3 )pääsiäinen ( 14 )pähkinät ( 27 )paksoi ( 3 )palsternakka ( 4 )paprika ( 43 )parsa ( 4 )parsakaali ( 8 )pasta ( 6 )pataruoka ( 3 )pavut ( 21 )perilla ( 3 )persilja ( 34 )persimon ( 8 )peruna ( 49 )pesto ( 8 )pinaatti ( 11 )piparjuuri ( 6 )pistaasi ( 6 )porkkala ( 3 )porkkana ( 71 )pulla ( 3 )punaherukka ( 7 )punajuuri ( 17 )punakaali ( 15 )punasipuli ( 54 )purjo ( 8 )puuro ( 4 )raparperi ( 7 )ravintohiivahiutaleet ( 38 )retiisi ( 10 )riisi ( 16 )risotto ( 10 )rosmariini ( 8 )ruohosipuli ( 8 )ruokalahjat ( 5 )rusinat ( 4 )salaatti ( 14 )salottisipuli ( 9 )sämpylät ( 4 )seesaminsiemenet ( 8 )seitan ( 11 )siemenet ( 11 )sienet ( 26 )sipuli ( 147 )sitruuna ( 110 )smoothie ( 4 )soijarouhe ( 18 )soijasuikaleet ( 17 )speltti ( 4 )suklaa ( 4 )sumakki ( 3 )suolakurkku ( 9 )suolapähkinät ( 9 )suppilovahvero ( 14 )taateli ( 4 )tahini ( 11 )tahnat ( 4 )tatti ( 7 )tee ( 3 )tempe ( 6 )texmex ( 7 )thaibasilika ( 4 )tilli ( 19 )timjami ( 14 )toast ( 4 )tofu ( 56 )tomaatti ( 22 )tortilla ( 8 )tuorepuuro ( 3 )valkosipuli ( 245 )vappu ( 10 )vegaaninen tonnikala ( 3 )vegefeta ( 21 )vegekana ( 5 )vegekinkku ( 3 )vegepekoni ( 3 )veriappelsiini ( 8 )villivihannekset ( 15 )voikukka ( 4 )yrtit ( 25 )

PAHO­LAISEN PERUNAT (DEVILED POTATOES)

Paholaisen perunat ovat hauska pikkusyötävä, joiden esikuva on klassisissa deviled eggseissä. Tarjoile paholaisen pottuja vaikkapa pääsiäispöydässä tai vappubrunssilla.

Annoskuva reseptille paholaisen perunat

PAHO­LAISEN PERUNAT (DEVILED POTATOES)

Lautanen ja aterimet ikoni
10 kpl
kello
40 min +
perunoiden jäähtyminen

Ainekset:

  • 5 pienehköä munan muotoista perunaa
  • 1 dl vegaanista majoneesia
  • 1 rkl ravintohiivahiutaleita
  • 2 tl dijon-sinappia
  • 1 tl sitruunamehua
  • ½ tl kurkumajauhetta
  • ½ tl paprikajauhetta
  • suolaa ja mustapippuria
  • kala namak -suolaa (ei välttämätön, mutta tuo kananmunamaista makua)
  • merilevämätiä
  • ruohosipulia (tai tilliä)

Valmistus:

  1. Pese perunat hyvin, niitä ei tarvitse kuoria. Keitä perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Anna jäähtyä.
  2. Valmista täyte. Mittaa majoneesi kippoon ja sekoita joukkoon ravintohiivahiutaleet, sinappi, sitruunamehu, kurkumajauhe ja paprikajauhe. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Laita hetkeksi jääkaappiin maustumaan.
  3. Halkaise perunat ja kaiverra niihin pieni kuoppa lusikalla (“keltuaisen paikka”). Ripsauta pintaan kala namak -suolaa.
  4. Pursota tai lusikoi täytettä perunoille. Viimeistele merilevämädillä ja hienonnetulla ruohosipulilla.

Mitä ihmeen kala namak -suolaa?

Jos haluat tuoda perunoihin kananmunamaista makumaailmaa, ripsauta niille hieman kala namak -suolaa. Sen tuoksu ja maku muistuttavat hämmentävän paljon kananmunaa! Löydät kala namak -suolaa hyvin varustelluista marketeista (ainakin Redin K-Supermarketin valikoimassa) sekä esim. Ruohonjuuresta.

reseptitalkuruoat
merilevämätipääsiäinenperunaruohosipulivappu