Kasviskapina text logo
Kategoriat
artikkelit ( 29 )reseptit ( 503 )aamupalat ( 21 )alkuruoat ( 18 )jälkiruoat ( 14 )juomat ( 26 )kastikkeet ( 29 )keitot ( 42 )kokoelma ( 19 )kuukauden kasvikset ( 4 )leivät ( 15 )lisukkeet ( 41 )makeat leivonnaiset ( 35 )pääruoka ( 159 )pasta ( 50 )pienet herkut ( 6 )raaka-aineet ( 6 )säilöntä ( 11 )salaatit ( 40 )suolaiset leivonnaiset ( 22 )
Tägit
aamiainen ( 3 )aasialainen ( 65 )alle 20 min ( 23 )alle 30 min ( 60 )ananas ( 14 )appelsiini ( 8 )aquafaba ( 6 )arkiruoka ( 68 )aurinkokuivatut tomaatit ( 16 )avokado ( 12 )banaani ( 5 )basilika ( 40 )bataatti ( 10 )cashew ( 4 )chia-siemenet ( 9 )chili ( 38 )curry ( 7 )dippi ( 3 )drinkki ( 6 )fenkoli ( 3 )gini ( 3 )glögi ( 3 )gluteeniton ( 5 )gnocchit ( 4 )gochujang ( 7 )granaattiomena ( 11 )granola ( 3 )hapanjuuri ( 7 )harissa ( 5 )herkkusieni ( 10 )herne ( 8 )hummus ( 5 )hunajameloni ( 3 )idut ( 7 )inkivääri ( 58 )jalapeno ( 8 )joulu ( 53 )kaali ( 15 )kahvi ( 3 )kahvikakku ( 3 )kakku ( 11 )kantarelli ( 6 )kapris ( 8 )karpalo ( 5 )kasvisjauhis ( 16 )kasvisnakki ( 3 )kasvisruokavalio ( 5 )kaura ( 6 )keltajuuri ( 3 )kesäkurpitsa ( 12 )kevätsipuli ( 25 )kiinankaali ( 3 )kikherne ( 19 )kimchi ( 3 )kirsikkatomaatti ( 20 )kookosmaito ( 4 )korianteri ( 68 )kukkakaali ( 16 )kurkku ( 27 )kurpitsa ( 16 )kuukauden kasvis ( 9 )kyssäkaali ( 3 )lakritsi ( 3 )lanttu ( 12 )lasagne ( 3 )lehtikaali ( 12 )lehtiselleri ( 26 )leipä ( 4 )leivonta ( 24 )lime ( 55 )linssit ( 14 )lipstikka ( 7 )maapähkinävoi ( 13 )maissi ( 6 )mämmi ( 3 )mango ( 9 )mangoldi ( 4 )mansikka ( 5 )manteli ( 10 )merilevämäti ( 5 )minttu ( 21 )miso ( 8 )mocktail ( 4 )mökkiruoka ( 4 )munakoiso ( 11 )myskikurpitsa ( 11 )nippusipuli ( 20 )nokkonen ( 6 )nuudelit ( 20 )nyhtökaura ( 5 )ohra ( 3 )oliivit ( 5 )omena ( 15 )päärynä ( 3 )pääsiäinen ( 15 )pähkinät ( 29 )paksoi ( 3 )palsternakka ( 4 )paprika ( 45 )parsa ( 4 )parsakaali ( 9 )pasta ( 6 )pataruoka ( 3 )pavut ( 24 )perilla ( 3 )persilja ( 35 )persimon ( 8 )peruna ( 53 )pesto ( 9 )pinaatti ( 11 )piparjuuri ( 6 )pistaasi ( 6 )porkkala ( 3 )porkkana ( 75 )pulla ( 4 )punaherukka ( 7 )punajuuri ( 17 )punakaali ( 15 )punasipuli ( 57 )purjo ( 8 )puuro ( 4 )ranskalaiset ( 4 )raparperi ( 7 )ravintohiivahiutaleet ( 38 )retiisi ( 12 )riisi ( 18 )risotto ( 10 )rosmariini ( 8 )rucola ( 3 )ruohosipuli ( 9 )ruokalahjat ( 5 )rusinat ( 5 )salaatti ( 15 )salottisipuli ( 9 )sämpylät ( 4 )seesaminsiemenet ( 9 )seitan ( 12 )siemenet ( 12 )sienet ( 27 )sipuli ( 150 )sitruuna ( 118 )smoothie ( 4 )soijarouhe ( 22 )soijasuikaleet ( 18 )speltti ( 4 )suklaa ( 4 )sumakki ( 4 )suolakurkku ( 9 )suolapähkinät ( 10 )suppilovahvero ( 14 )taateli ( 4 )tahini ( 12 )tahnat ( 4 )tatti ( 7 )tee ( 3 )tempe ( 6 )texmex ( 8 )thaibasilika ( 4 )tilli ( 20 )timjami ( 15 )toast ( 4 )tofu ( 58 )tomaatti ( 23 )tortilla ( 8 )tuorepuuro ( 4 )valkosipuli ( 256 )vappu ( 10 )varhaiskaali ( 3 )vegaaninen tonnikala ( 4 )vegefeta ( 21 )vegekana ( 5 )vegekinkku ( 3 )vegepekoni ( 3 )veriappelsiini ( 8 )villivihannekset ( 15 )voikukka ( 4 )vuusto ( 3 )yrtit ( 25 )

PALERMON PASTA

Palermon pasta on rakastettu kouluruokaklassikko, joka onnistuu hyvin myös kotikeittiössä – täysin kasvipohjaisena! Älä unohda kuivattua rakuunaa, se on ihanan maun salaisuus.

Annoskuva reseptille palermon pasta

PALERMON PASTA

Lautanen ja aterimet ikoni
Neljälle
kello
1 h

Ainekset:

  • n. 400 g maustamatonta tofua
  • 2 rkl öljyä
  • 1 tl broilerimaustetta
  • 1 tl curryjauhetta
  • ½ tl mustapippuria
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 sipuli
  • 2-3 rkl kasvipohjaista voita tai margariinia
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 8 dl vettä
  • 2 kasvisliemikuutiota
  • 1 tl kuivattua rakuunaa
  • 2 ½ dl kasvipohjaista (juuston makuista) kermaa
  • 2-3 rkl sitruunan mehua
  • (suolaa)
  • 300 g pastaa
  • 100 g kasvipohjaista juustoraastetta

Valmistus:

  1. Ota tofu pois pakkauksesta ja painele keittiöpyyhkeellä kuivemmaksi. Murustele tofu paloiksi kuivalle kuumalle pannulle ja paista vähän aikaa ilman rasvaa, jotta enimmät nesteet haihtuvat. Lisää öljy pannulle ja ruskista tofut. Mausta broilerimausteella, curryjauheella, mustapippurilla ja soijakastikkeella. Siirrä pois pannulta.
  2. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
  3. Kuori ja hienonna sipuli.
  4. Sulata voi kattilassa ja kuullota sipulia, kunnes se muuttuu läpikuultavaksi. Ripottele vehnäjauhot sekaan, paista pieni hetki, mutta älä päästä ruskistumaan.
  5. Kaada vesi kattilaan koko ajan sekoittaen. Murustele joukkoon kasvisliemikuutiot ja lisää rakuuna. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä viitisen minuuttia. Sekoita joukkoon kerma. Lisää lopuksi sitruunan mehu. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa hieman suolaa.
  6. Voitele uunivuoka pienellä määrällä öljyä. Kaada pasta vuoan pohjalle. Levitä pastan päälle tofut ja sitten kastike. Ripottele pinnalle juustoraaste.
  7. Paista palermon pastaa uunissa 45 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.
reseptitpasta
sipulisitruunatofu

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit