Kasviskapina text logo
Kategoriat
artikkelit ( 28 )reseptit ( 508 )aamupalat ( 21 )alkuruoat ( 18 )jälkiruoat ( 14 )juomat ( 26 )kastikkeet ( 29 )keitot ( 42 )kokoelma ( 19 )kuukauden kasvikset ( 4 )leivät ( 15 )lisukkeet ( 41 )makeat leivonnaiset ( 37 )pääruoka ( 160 )pasta ( 50 )pienet herkut ( 6 )raaka-aineet ( 6 )säilöntä ( 11 )salaatit ( 41 )suolaiset leivonnaiset ( 22 )
Tägit
aamiainen ( 3 )aasialainen ( 66 )alle 20 min ( 23 )alle 30 min ( 62 )ananas ( 14 )appelsiini ( 8 )aquafaba ( 6 )arkiruoka ( 68 )aurinkokuivatut tomaatit ( 16 )avokado ( 13 )banaani ( 5 )basilika ( 40 )bataatti ( 10 )broccoliini, varsiparsakaali ( 3 )cashew ( 4 )chia-siemenet ( 9 )chili ( 38 )curry ( 7 )dippi ( 3 )drinkki ( 6 )fenkoli ( 3 )gini ( 3 )glögi ( 3 )gluteeniton ( 5 )gnocchit ( 4 )gochujang ( 7 )granaattiomena ( 11 )granola ( 3 )hapanjuuri ( 7 )harissa ( 5 )herkkusieni ( 10 )herne ( 8 )hummus ( 5 )hunajameloni ( 3 )idut ( 7 )inkivääri ( 59 )jalapeno ( 8 )joulu ( 53 )kaali ( 15 )kahvi ( 3 )kahvikakku ( 3 )kakku ( 11 )kantarelli ( 6 )kapris ( 8 )karpalo ( 5 )kasvisjauhis ( 16 )kasvisnakki ( 3 )kasvisruokavalio ( 5 )kaura ( 6 )keltajuuri ( 3 )kesäkurpitsa ( 12 )kevätsipuli ( 25 )kiinankaali ( 3 )kikherne ( 19 )kimchi ( 3 )kirsikkatomaatti ( 20 )kookosmaito ( 4 )korianteri ( 69 )kukkakaali ( 16 )kurkku ( 28 )kurpitsa ( 16 )kuukauden kasvis ( 9 )kyssäkaali ( 3 )lakritsi ( 3 )lanttu ( 12 )lasagne ( 3 )lehtikaali ( 12 )lehtiselleri ( 26 )leipä ( 4 )leivonta ( 26 )lime ( 56 )linssit ( 14 )lipstikka ( 7 )maapähkinävoi ( 14 )maissi ( 6 )mämmi ( 3 )mango ( 9 )mangoldi ( 4 )mansikka ( 5 )manteli ( 10 )merilevämäti ( 5 )minttu ( 21 )miso ( 8 )mocktail ( 4 )mökkiruoka ( 4 )munakoiso ( 11 )myskikurpitsa ( 11 )nippusipuli ( 20 )nokkonen ( 6 )nuudelit ( 20 )nyhtökaura ( 5 )ohra ( 3 )oliivit ( 5 )omena ( 15 )päärynä ( 3 )pääsiäinen ( 15 )pähkinät ( 30 )paksoi ( 3 )palsternakka ( 4 )paprika ( 45 )parsa ( 5 )parsakaali ( 9 )pasta ( 6 )pataruoka ( 3 )pavut ( 24 )perilla ( 3 )persilja ( 35 )persimon ( 8 )peruna ( 53 )pesto ( 9 )pinaatti ( 11 )piparjuuri ( 6 )pistaasi ( 6 )porkkala ( 3 )porkkana ( 75 )pulla ( 4 )punaherukka ( 7 )punajuuri ( 17 )punakaali ( 15 )punasipuli ( 57 )purjo ( 8 )puuro ( 4 )ranskalaiset ( 4 )raparperi ( 8 )ravintohiivahiutaleet ( 38 )retiisi ( 13 )riisi ( 18 )risotto ( 10 )rosmariini ( 8 )rucola ( 3 )ruohosipuli ( 9 )ruokalahjat ( 5 )rusinat ( 5 )salaatti ( 16 )salottisipuli ( 9 )sämpylät ( 4 )seesaminsiemenet ( 9 )seitan ( 12 )siemenet ( 12 )sienet ( 27 )sipuli ( 151 )sitruuna ( 118 )smoothie ( 4 )soijarouhe ( 23 )soijasuikaleet ( 18 )speltti ( 4 )suklaa ( 4 )sumakki ( 4 )suolakurkku ( 9 )suolapähkinät ( 10 )suppilovahvero ( 14 )taateli ( 4 )tahini ( 12 )tahnat ( 4 )tatti ( 7 )tee ( 3 )tempe ( 6 )texmex ( 8 )thaibasilika ( 4 )tilli ( 20 )timjami ( 15 )toast ( 4 )tofu ( 59 )tomaatti ( 23 )tortilla ( 8 )tuorepuuro ( 4 )valkosipuli ( 258 )vappu ( 11 )varhaiskaali ( 3 )vegaaninen tonnikala ( 4 )vegefeta ( 21 )vegekana ( 5 )vegekinkku ( 3 )vegepekoni ( 3 )veriappelsiini ( 8 )villivihannekset ( 15 )voikukka ( 4 )vuusto ( 3 )yrtit ( 25 )

SIENI-PAPU­PATA

Sieni-papupata on ylistys syksyn sienisesongille. Voit käyttää pataan omia suosikkisieniäsi, yhtä tai useampaa laatua. Pata saa makua yrteistä ja makumaailma vain paranee uudestaan lämmittämällä.

Annoskuva reseptille sieni-papupata

SIENI-PAPU­PATA

Lautanen ja aterimet ikoni
Kuudelle
kello
1 h

Ainekset:

  • 400-500 g metsäsieniä (esim. tatteja, limanuljaskoja, suppilovahveroista, kehnäsieniä)
  • 3 rkl vegaanista voita tai öljyä 
  • 1 sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 porkkanaa
  • 2 lehtisellerin vartta
  • 1-2 rkl tuoretta timjamia (tai 1 tl kuivattua)
  • 1-2 rkl tuoretta rosmariinia (tai 1 tl kuivattua)
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl vehnäjauhoja (tai gluteenitonta jauhoseosta)
  • 6 dl kasvislientä (esim. vettä ja 1 kasvisliemikuutio)
  • 2 tlk kypsiä valkoisia tai muita papuja (á 230 g)
  • 2 dl kahviin tarkoitettua kaurajuomaa (tai kaurakermaa)

Valmistus:

  1. Puhdista ja paloittele sienet. Laita ne pataan ja paista, kunnes nesteet haihtuvat. Lisää ruokalusikallinen vegaanista voita ja ruskista sienet. Mausta ripauksella suolaa. Siirrä pois padasta odottamaan.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja paloittele porkkanat. Pilko lehtisellerin varret. Hienonna yrtit (tai jos käytät paksuvartista timjamia, riivi siitä lehdet).
  3. Kuumenna 2 rkl vegaanista voita padassa ja kuullota sipulia muutaman minuutin ajan. Lisää valkosipuli, porkkanat ja lehtisellerin varret, paista vielä hetki. Sekoita joukkoon yrtit, suola ja mustapippuri, paista taas hetki. Sekoita sitten joukkoon tomaattipyre ja soijakastike. Ripottele pinnalle vehnäjauhot ja sekoita.
  4. Lisää kasvisliemi ja sienet pataan ja kuumenna kiehuvaksi. Valuta pavut ja lisää pataan. Anna padan hautua 20-30 minuuttia.
  5. Lisää kaurajuoma, anna kuumentua. Tarkista makumaailma.
  6. Tarjoile pata sellaisenaan tai esimerkiksi perunoiden tai ruokakauran kanssa.
reseptitpääruoka
lehtiselleripavutporkkanarosmariinisienetsipulisuppilovahverotattitimjamivalkosipuli

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit