SIMPPELI SIPULI­CURRY

Sipulicurry on ihana ruoka: mausteisen lämmittävä, helppo ja nopea, edullinenkin. Voit tarjoilla sipulicurrya pääruokana tai lisukkeena.

Sipulicurryssa on vain sipuleita, valkosipulia ja inkivääriä sekä mausteita, hieman tomaattipyrettä ja kookosmaitoa. Jos siitä haluaa tehdä ruokaisamman, sopii vaikka kikherneet hyvin joukkoon. Kun sipulia malttaa paistaa keskilämmöllä kymmenisen minuuttia, se pehmenee ihanaksi. Chilin määrä on maltillinen reseptissä, mutta sitä voi hyvin kompensoida lusikoimalla annoksensa päälle crispy chilli in oilia tai tuoretta chiliä.

Sipulicurry toimii hyvin aterian tähtenä tarjoiltuna vaikkapa keitetyn riisin kanssa. Sen voi toki tarjoilla myös vaikkapa paistetun vegekanan kastikkeena.

sipulicurry

SIMPPELI SIPULI­CURRY

Lautanen ja aterimet ikoni
Neljälle
Kello ikoni
30 min

Ainekset:

  • 500 g puna- ja keltasipuleita
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1-2 cm pala inkivääriä
  • 2 rkl öljyä
  • 2 tl jauhettua korianteria
  • 1 tl jauhettua juustokuminaa
  • ½ tl jauhettua kurkumaa
  • ½ tl chilijauhetta
  • 3 rkl tomaattipyrettä
  • 400 ml kookosmaitoa
  • ½ limen mehu
  • suolaa ja mustapippuria
  • tuoretta korianteria
  • tarjoiluun limelohkoja sekä crispy chilli in oilia tai tuoretta chiliä
  • lisukkeeksi esim. keitettyä riisiä/kauraa/ohraa/kvinoaa

Valmistus:

  1. Kuori sipulit, halkaise ne ja leikkaa lohkoiksi tai siivuiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet, kuori ja raasta inkivääri hienoksi raasteeksi.
  2. Kuumenna öljy pannulla. Kuullota sipuleita keskilämmöllä noin 10 minuuttia, varo ettei ne pääse palamaan. Lisää valkosipuli ja inkivääri, paista pari minuuttia.
  3. Lisää pannulle korianteri, juustokumina ja chilijauhe, sekoita sipulien joukkoon. Lisää tomaattipyre ja paista pari minuuttia.
  4. Lisää kookosmaito pannulle ja kuumenna kiehuvaksi. Anna poreilla 5-10 minuuttia, kunnes se hieman keittyy kasaan. Jos se pääsee keittymään ihan liikaa kasaan, niin voit korjata tilannetta lisäämällä tilkkasen vettä tai kasvislientä. Curryn pitää olla sopivan kastikemaista, ei liian kuivaa.
  5. Mausta curry limen mehulla, suolalla ja mustapippurilla. Viimeistele tuoreella korianterilla.
  6. Tarjoile sipulicurry vaikkapa riisin kanssa ja kata pöytään myös limelohkoja sekä crispy chilli in oilia tai hienonnettua tuoretta chiliä, joilla ruokailijat voivat itse maustaa annostaan.
reseptitpääruoka
aasialainenalle 30 mininkiväärikorianterilimepunasipulisipulivalkosipuli

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit