TAHMEA TOFU-PARSA­KAALI­WOKKI

Tahmea tofu-parsakaaliwokki on täynnä umamista makua. Muun muassa hoisin-kastikkeella maustettu wokki on pöydässä alle puolessa tunnissa, täydellistä arkiruokaa siis!

tahmea-tofu-parsakaaliwokki

TAHMEA TOFU-PARSA­KAALI­WOKKI

Lautanen ja aterimet ikoni
Neljälle
kello
30 min

Ainekset:

  • 400 g maustamatonta tofua
  • 2 rkl öljyä
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl sokeria
  • 2 tl riisiviinietikkaa
  • 1-2 nippusipulia (tai muutama kevätsipuli)
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
  • 1 parsakaali (n. 300-400 g)
  • thaibasilikaa tai korianteria
  • chiliä esim. rouheena tai tuoreena ja hienonnettuna

Kastike:

  • 1/2 dl + 2 rkl vettä
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl hoisin-kastiketta
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • 1 rkl sokeria
  • 1 rkl riisiviinietikkaa
  • 1 rkl seesaminsiemeniä
  • 2 tl maissitärkkelystä

Valmistus:

  1. Ota tofu pois paketista, kääräise se puhtaaseen keittiöpyyhkeeseen ja laita painon alle 15 minuutiksi.
  2. Sen jälkeen murustele tofu sormin ja paista kuivalla kuumalla pannulla muutaman minuutin ajan. Lisää 1 rkl öljyä ja paista rapeaksi välillä sekoittaen.
  3. Sekoita soijakastike, sokeri ja riisiviinietikka keskenään ja mausta tofut seoksella. Ota tofut pois pannulta ja jätä sivuun odottamaan.
  4. Hienonna nippusipulit. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri hienoksi raasteeksi. Paloittele parsakaali, muista käyttää myös varsi, sen voi leikata ensin pituussuunnassa puoliksi ja sitten ohuiksi siivuiksi. 
  5. Kuumenna 1 rkl öljyä wokkipannulla (tai tavallisella isolla pannulla) ja kuullota nippusipulin valkoista osaa hetken aikaa. Lisää valkosipuli ja inkivääri, paista vielä hetki. Lisää sitten parsakaali ja jatka paistamista muutaman minuutin ajan. Sekoittele ja vahdi, ettei ainekset pääse palamaan. 
  6. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset paitsi 2 rkl vettä ja maissitärkkelys. 
  7. Lisää tofut pannulle. Kaada kastike perään ja anna kiehua hetken aikaa, kunnes parsakaali on napakan kypsää.
  8. Sekoita 2 rkl vettä ja maissitärkkelys keskenään ja lisää pannulle. Anna kiehahtaa. Viimeistele wokki thaibasilikalla.
  9. Tarjoile tahmea tofu-parsakaaliwokki esimerkiksi keitetyn kauran ja/tai riisin kanssa. Kata pöytään myös chiliä jossain muodossa, niin sitä voi lisätä jokainen omaan annokseen maun mukaan.
reseptitpääruoka
aasialainenalle 30 mininkiväärinippusipuliparsakaalithaibasilikatofuvalkosipuli

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit