GADO GADO TEMPELLÄ & VARHAIS­PERUNOILLA

Gado gado -salaatti tempellä ja varhaisperunoilla on Kasviskapinan versio indonesialaisesta klassikkoruoasta. Se ei ole autenttinen, mutta se on todella herkullinen ja kaikessa simppeliydessään ihan täydellistä kesäruokaa.

Perinteiseen gado gadoon tulee höyrytettyjä kasviksia, keitettyjä kananmunia ja perunoita, tempeä tai tofua sekä maapähkinävoikastiketta. Tässä versiossa kasvikset jätetään rouskuvan raaoiksi, perunat paahdetaan ja munat unohdetaan. Tempe paistetaan oikein ruskistuneen rapeaksi ja maustetaan soijakastikkeella. Koko komeuden viimeistelee koukuttavan hyvä maapähkinävoikastike.

gado gado

GADO GADO TEMPELLÄ & VARHAIS­PERUNOILLA

Lautanen ja aterimet ikoni
4-6 annosta
kello
40 min

Ainekset:

  • 500 g varhaisperunoita
  • 1 ½ rkl öljyä + tempen paistamiseen
  • suolaa
  • 2 porkkanaa
  • 1 nippusipuli tai muutama kevätsipuli
  • ½ kurkku
  • 3 lehtikaalin lehteä
  • 1 pkt tempeä, esim. Jalotempe Härkäpapu (250 g)
  • loraus soijakastiketta
  • kourallinen salaattia, ituja ja/tai versoja
  • limelohkoja
  • tuoretta korianteria
  • tuoretta chiliä

Maapähkinävoikastike:

  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½-1 punainen chili
  • 2 dl maapähkinävoita
  • 3 rkl kookoskermaa
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl kookossokeria
  • ½ limen mehu
  • ½ dl vettä

Valmistus:

  1. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
  2. Pese varhaisperunat ja leikkaa ne reiluiksi suupaloiksi. Levitä pellille, sekoita joukkoon öljy ja ripsi suolaa päälle. Paahda uunissa noin 20-30 minuuttia, kunnes kypsiä ja ihanasti ruskistuneita. Voit käyttää perunat salaattiin lämpiminä tai jäähtyneinä.
  3. Perunoiden paahtuessa kuori porkkanat ja leikkaa ohuiksi pitkiksi suikaleiksi. Leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi ja kurkku siivuiksi. Revi lehtikaalin lehdet pieniksi paloiksi. 
  4. Maapähkinävoita varten kuori ja hienonna valkosipulinkynsi ja hienonna chili. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään.
  5. Leikkaa tempe ensin puoliksi ja sitten ohuiksi kolmioiksi. Kuumenna öljy pannulla ja ruskista tempesiivut melko kuumalla pannulla molemmin puolin. Mausta soijakastikkeella. Voit käyttää tempen salaattiin lämpimänä tai jäähtyneenä.
  6. Levitä hieman maapähkinävoikastiketta tarjoiluvadin pohjalle ja kasaa annos sen päälle. Levitä pohjalle perunat ja lehtikaalit, sitten porkkanat, sipulit, kurkut, salaatti ja tempet. Viimeistele limelohkoilla ja tuoreella korianterilla. Halutessasi silppua vielä tuoretta chiliä salaatin päälle.
  7. Tarjoile lopun maapähkinävoikastikkeen kanssa.
reseptitsalaatit
aasialainenchilikorianterikurkkulehtikaalilimemaapähkinävoinippusipuliperunaporkkanasalaattitempevalkosipuli

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit