JOULU­RUOKIEN UUSI ELÄMÄ

Jouluruokien tähteet kannattaa muuttaa uusiksi ruuiksi ennen kuin seitankinkut ja lanttulaatikot tulevat korvista. Jouluruokien suhteen kun usein käy niin, että niitä tulee varattua sen verran paljon, että osa uhkaa jäädä syömättä. Nappaa tästä artikkelista vinkkejä jouluherkkujen jatkojalostamiseksi.

jouluruokien uusi elämä

Seitankinkku

Seitanista on moneksi! Pilko kinkku paloiksi ja tee siitä esimerkiksi pastaa, piirakkaa, toasteja, pitaleipiä tai quesadilloja. Myös pyttipannnu, karjaton paisti, kiusaus ja pasteijat onnistuvat hyvin ylijäämäseitanista.

Joululaatikot

Tee ihania rieskoja tai käytä jämät sämpylätaikinaan tai riisipuuron sijaan karjalanpiirakoiden täytteenä. Voit sekoittaa laatikoita myös sosekeittoihin tai tehdä niistä kasvispihvejä.

Porkkala

Tee maukasta porkkalapastaa tai tahnaa leivän tai blinien kanssa nautittavaksi. Porkkala sopii hyvin myös suolaisen piirakan täytteeksi.

Rosolli

Sekoita rosolli kasvissose- tai borssikeiton joukkoon tai tee sitä herkullista hummusta sekoittamalla sen kanssa tehosekoittimessa kikherneitä, tahinia ja valkosipulia. Rosolli taipuu myös kauniin väriseksi pyttipannuksi, jonka sekaan voi pilkkoa seitankinkkua.

Sienisalaatti

Sienisalaatin voi jalostaa keitoksi tai kastikkeeksi. Sen voi myös tarjoilla blinien kanssa tai sekoittaa suolaisen piirakan täytteeseen.

Riisipuuro

Taio ylijääneestä riisipuurosta riisipiirakoita, makeita arancineja tai käytä puuron jämät leipätaikinaan. Voit tehdä kylmästä puurosta myös juhlavan vanukkaan maustamalla sen sitruunan kuorella ja vaniljasokerilla ja aateloimalla herkun sekoittamalla joukkoon vaahdotettua vispikermaa.

Piparkakut

Käytä hyydytetyn kakun pohjana tai murustele jäätelön sekaan.

Jouluruokien tähteistä valmistuu esimerkiksi nämä ruoat:

seitanpasta

SEITAN­PASTA

Seitanpasta on helppo ja hyvä arkiruoka, johon voi upottaa vaikkapa joulusta ylijääneet seitankinkut. Myös kasviksia voi lisätä jääkaapin vihanneslokeron tilanteen mukaan.

reseptitpasta
seitanquesadillat

SEITAN­QUESADIL­LAT

Seitanquesadillat ovat maukas ja nopea ruoka, joihin voi upottaa vaikkapa joulusta yli jääneen seitankinkun. Meksikolaishenkisissä quesadilloissa maistuu myös paprika ja salsa.

reseptitpääruoka
kebabkiusaus

KEBAB­KIUSAUS VEGAANI­SESTI

Kebabkiusaus on helppo muutaman raaka-aineen ruoka, joka valmistuu lähes itsekseen uunin lämmössä. Vegaaninen kiusaus valmistetaan seitankebabista ja kaurakermasta.

reseptitpääruoka
Jouluiset hävikkitoastit

JOULUI­SET HÄVIKKI­TOASTIT

Jouluisiin hävikkitoasteihin saa näppärästi käytettyä jouluruokien tähteitä. Esimerkiksi seitankinkku punasipulihillokkeen ja punajuuren kanssa ovat mitä mainioimmat toastin täytteet.

reseptitleivät
karjaton paisti

KARJATON PAISTI SEITANISTA

Karjaton paisti on oodi perinneruoka karjalanpaistille, mutta täysin vegaanisena. Herkullinen pataruoka valmistetaan seitanista ja juureksista.

reseptitpääruoka
porkkalapasta

PORKKALA­PASTA & HELPOMPI TAPA TEHDÄ PORKKALA

Porkkalapasta on nopea ja herkullinen ruoka, joka valmistuu pastan kiehuessa. Vegaanisen pastareseptin lisäksi löydät tästä artikkelista ohjeen helpompaan tapaan tehdä porkkala.

reseptitpasta
borssikeitto

BORSSI­KEITTO

Borssikeitto on alunperin ukrainalainen ruokalaji, jonka kauniin punainen väri tulee punajuuresta. Keitossa on lisäksi mm. kaalia ja Kasviskapinan versiossa proteiinia tuovat pavut.

reseptitkeitot
porkkalatahna

PORKKALA­TAHNA

Porkkalatahna maistuu blinien, ruisnappien tai saaristolaisleivän kanssa nautittuna. Tillillä ja sitruunalla maustettu tahna on joulupöydän suosikki!

reseptitalkuruoat
joululaatikkorieskat

JOULU­LAATIKKO­RIESKAT

Joululaatikkorieskat taikovat joulusta yli jääneet laatikot herkuksi! Nopeatekoiset rieskat valmistuvat helposti esimerkiksi porkkana-, lanttu- tai bataattilaatikosta.

reseptitsuolaiset leivonnaiset
riisipiirakat, karjalanpiirakat

RIISI­PIIRAKAT

Riisipiirakat eli karjalanpiirakat eivät pahemmin esittelyjä kaipaa. Perinteiset riisipuurotäytteiset piirakat ovat yksi suomalaisten lempparileipomuksista, joilla on myös etuoikeutettu paikka useimmissa joulupöydissä ja muissa juhlallisuuksissa. 

reseptitsuolaiset leivonnaiset
artikkelit
hävikkijoulu

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki artikkelit