Munakoisoschnitzel on pinnalta rapea ja sisältä ihanan pehmeä vegeleike, jolla saa myös munakoison vihaajat käännytettyä. Herkullisen lopputuloksen takaa tuplapaistaminen: ensin öljyssä pannulla ja loppukypsennys uunissa.
![Annoskuva reseptille munakoisoschnitzel](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fkasviskapinastor.blob.core.windows.net%2Fimages%2Fwp-content%2Fuploads%2F2024%2F04%2Fmunakoisoschnitzel.jpg&w=3840&q=75)
MUNAKOISOSCHNITZEL
![Lautanen ja aterimet ikoni](https://kasviskapinastor.blob.core.windows.net/images/wp-content/uploads/2022/11/fork-plate-knife-32.png)
![kello](https://kasviskapinastor.blob.core.windows.net/images/wp-content/uploads/2022/11/clock-32.png)
Ainekset:
- 1 iso munakoiso
- suolaa
- mustapippuria
- 1 dl vehnäjauhoja
- n. 1 dl paksua kaurakermaa (esim. Pirkka)
- n. 3 dl pankojauhoja tai korppujauhoja
- reilusti öljyä paistamiseen
- sitruunalohkoja
Valmistus:
- Leikkaa munakoiso pituussuunnassa neljäksi noin 1 ½ – 2 cm siivuiksi (käytä loput munakoisosta johonkin toiseen ruokaan). Ripottele siivuille suolaa ja laita ne siivilään itkemään puoleksi tunniksi.
- Valmistele panerointia varten kolme lautasta. Laita yhteen mustapippurilla maustettu vehnäjauho, toiseen kaurakerma, kolmanteen pankojauhot.
- Pyyhi munakoisojen pinta kuivaksi ja paneroi ne: kääntele ensin vehnäjauhoissa, dippaa sitten kaurakermaan ja kääntele lopuksi pankojauhoissa.
- Laita uuni lämpenemään 220 asteeseen.
- Kuumenna reilusti öljyä pannulla ja paista munakoisoschnitzelit kummaltakin puolelta kullanruskeiksi. Siirrä leivinpaperin päälle uunipellille ja paista vielä uunissa 10 minuuttia. Tarjoile haluamiesi lisukkeiden ja sitruunalohkojen kanssa.
Vinkit!
GLUTEENITON VERSIO: Vaihda vehnäjauhot gluteenittomaan jauhoseokseen ja pankojauhot gluteenittomiin korppujauhoihin.
Tarjoile munakoisoschnitzeleiden kanssa esimerkiksi:
reseptitpääruoka
munakoisositruuna