SOIJA­ROUHE­PIHVIT

Soijarouhepihvit maistuvat koko perheelle! Tällä reseptillä valmistat supermaukkaat ja hyvin koossa pysyvät pihvit edullisesta ja ravinteikkaasta soijarouheesta.

soijarouhepihvit

SOIJA­ROUHE­PIHVIT

Lautanen ja aterimet ikoni
Neljälle
kello
45 min

Ainekset:

  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl öljyä
  • 3 dl tummaa soijarouhetta
  • 2 tl jauhelihamaustetta
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 2 dl vettä
  • 3/4 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl korppujauhoja
  • ½-3/4 dl kasvipohjaista fraichea
  • ½ tl mustapippuria
  • n. ½ tl suolaa
  • öljyä ja/tai vegaanista voita paistamiseen

Valmistus:

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet mahdollisimman pieniksi paloiksi.
  2. Kuumenna öljy paistinpannulla ja kuullota sipulia, kunnes se muuttuu läpikuultavaksi. Lisää valkosipuli ja pian perään soijarouhe. Paista sekoitellen pari minuuttia. Mausta jauhelihamausteella. Sekoita joukkoon soijakastike.
  3. Lisää vesi pannulle parissa erässä ja anna sen imeytyä soijarouheeseen. Siirrä turvonnut soijarouheseos kulhoon.
  4. Sekoita kuuman soijarouheen sekaan vehnäjauhot, korppujauhot ja fraiche. Laita ensin puoli desiä fraichea ja lisää vähän, jos taikina tuntuu liian jäykältä. Mausta mustapippurilla ja maun mukaan suolalla. Anna seoksen jäähtyä.
  5. Muotoile massasta pieniä pihvejä ja paista ne pannulla öljyssä molemmin puolin kivasti ruskistuneiksi. Tarjoile heti.

Vinkit!

Juju koossa pysyviin pihveihin on siinä, että jauhot sekoitetaan kuumaan massaan ja annetaan sen sitten jäähtyä. Jos pihvit tuntuvat kuitenkin liian murenevaisilta, voit lisätä vähän vehnäjauhoja.

Voit tehdä pihveistä gluteenittomia käyttämällä gluteenittomia korppujauhoja ja jauhoseosta. Tarkista myös käyttämäsi fraichen gluteenittomuus.

Tarjoile soijarouhepihvien kanssa esimerkiksi:

valkosipuli-kermaperunat

VALKO­­SIPULI­KERMA­­PERUNAT

Klassiset valkosipuli-kermaperunat on helppo valmistaa täysin kasvipohjaisesti! Tarjoile herkkuperunat esimerkiksi soijarouhepihvien tai papupyöryköiden kanssa.

reseptitlisukkeet
kukkakaaligratiini

KUKKA­KAALI­GRATIINI

Kukkakaaligratiini on klassikko, joka onnistuu mainiosti myös täysin kasvipohjaisena. Vegaanisella béchamel-kastikkeella kuorrutettu gratiini on hyvä lisuke oikeastaan mille tahansa ruoalle.

reseptitlisukkeet
piparjuuri-perunamuussi

PIPAR­JUURI-PERUNA­MUUSSI

Piparjuuriperunamuussi on täydellistä lohturuokaa: pehmoisen kermaista ja ihanan luonteikasta. Piparjuurimuussi sopii lisukkeeksi monille eri ruuille.

reseptitlisukkeet
kantarellikastike

KANTARELLI­KASTIKE

Kantarellikastike kuuluu loppukesään. Herkullinen kermainen kastike tuoreista sienistä onnistuu mainiosti täysin kasvipohjaisesti.

reseptitkastikkeet
kylmä lipstikkakastike

KYLMÄ LIPSTIKKA­KASTIKE

Kylmä lipstikkakastike sopii moneen. Se maistuu ihanalta uusien perunoiden, grilliruokien, salaattien, leivän ja jopa sipsien kanssa. Helppo ja nopea resepti.

reseptitkastikkeet
marinoitu punakaalisalaatti

MARI­NOITU PUNA­KAALI­SALAATTI

Marinoitu punakaalisalaatti on raikas joka paikan salaatti, joka säilyy hyvänä jääkaapissa yli kaksikin viikkoa. Sitä kannattaa siis kerralla tehdä reilu määrä!

reseptitsalaatit
reseptitpääruoka
sipulisoijarouhevalkosipuli

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit