TOFU­KOKKELI

Tofukokkeli on herkullinen ruoka, joka maistuu aamiaisella tai brunssilla. Maun salaisuus on kala namak -suolassa, jonka tuoksu ja maku muistuttavat kovasti kananmunaa.

tofukokkeli

TOFU­KOKKELI

Lautanen ja aterimet ikoni
Kahdelle
Kello ikoni
15 min

Ainekset:

  • 1 pkt maustamatonta tofua (250-300 g)
  • 2 rkl öljyä
  • ½ tl kala namak -suolaa
  • 1/4 tl kurkumaa
  • 1/4 tl valkosipulijauhetta
  • 2 rkl kaurajuomaa (kahviin tarkoitettu toimii hyvin)
  • 2 rkl ravintohiivahiutaleta

Valmistus:

  1. Halkaise tofu ja painele talouspaperilla palaset kuiviksi. Voit käyttää painelussa jonkin verran voimaa, jotta tofusta poistuu enimmät nesteet.
  2. Kuumenna öljy pannulla ja murustele tofu käsin pannulle. Paista tofua muutaman minuutin ajan.
  3. Mausta tofu hienolla kala namak -suolalla, kurkumalla ja valkosipulijauheella.
  4. Sekoita joukkoon kaurajuoma ja paista vielä hetki sekoitellen.
  5. Sekoita lopuksi joukkoon ravintohiivahiutaleet.
  6. Tarjoile tofukokkeli lämpimänä esimerkiksi paistettujen herkkusienien (soijakastike on niille hyvä mauste!) ja avokadon kanssa.

Mitä on kala namak -suola?

Jos haluat saada tofukokkelista munakokkeliin vivahtavaa, niin etsi maustekaappiisi kala namak -suolaa. Se on mineraalisuolaa, punertavan mustaa väriltään ja kananmunamaista aromiltaan. Sitä myydään hyvin varustelluissa marketeissa sekä esim. Ruohonjuuressa.

Jos et saa käsiisi kala namak -suolaa, niin hyvää tästä tulee tavallisellakin suolalla. Sitä paitsi ei kaikki muutenkaan tykkää kala namakin kananmunavibasta, se tuoksu on varsin tymäkkä.

reseptitaamupalat
alle 20 mintofu

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit