Uunifetapastavuoka on laiskan kokin oodi Liemessä-blogin modernille klassikolle. Uunifetapasta onnistuu näppärästi myös näin yhden vuuan taktiikalla ja täysin kasvipohjaisesti.
Alkuperäinen uunifetapastaresepti löytyy Liemessä-blogista. Kasviskapinan vegaaninen versio perinteiseen tyyliin on täällä.
UUNIFETAPASTAVUOKA
Ainekset:
- 1 rkl öljyä
- 300 g spagettia tai muuta pastaa
- 400 g tomaattimurskaa (esim. valkosipulilla maustettua)
- 400 g säilykekirsikkatomaatteja
- 5 dl kasvislientä (esim. liemikuutioista tehtyä)
- 2 dl kaurakermaa (esim. chilillä maustettua)
- ½ tl mustapippuria
- 1 pkt kasvipohjaista fetaa (200 g)
- kourallinen rucolaa (tai basilikaa)
- (suolaa)
Valmistus:
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
- Voitele uunivuoka öljyllä. Levitä pasta vuoan pohjalle ja kippaa sen päälle tomaattimurska, säilötyt kirsikkatomaatit, kasvisliemi ja kaurakerma. Mausta mustapippurilla.
- Paista vuokaa uunissa 35 minuuttia. Ota pois uunista ja sekoittele vähän. Käännä uunin lämpö 225 asteeseen.
- Laita feta pastan päälle ja jatka paistamista vielä 10 minuuttia.
- Sekoita feta pastan joukkoon ja lisää rucola. Tarkista maku ja lisää tarpeen mukaan suolaa.
Vinkit!
Kaipaatko pastaan enemmän proteiinia? Lisää vuokaan esimerkiksi kikherneitä, seitania tai soijarouhetta.
reseptitpasta
rucolavegefeta