UUNI­FETA­PASTA­VUOKA

Uunifetapastavuoka on laiskan kokin oodi Liemessä-blogin modernille klassikolle. Uunifetapasta onnistuu näppärästi myös näin yhden vuuan taktiikalla ja täysin kasvipohjaisesti.

Alkuperäinen uunifetapastaresepti löytyy Liemessä-blogista. Kasviskapinan vegaaninen versio perinteiseen tyyliin on täällä.

uunifetapastavuoka

UUNI­FETA­PASTA­VUOKA

Lautanen ja aterimet ikoni
Neljälle
kello
50 min

Ainekset:

  • 1 rkl öljyä
  • 300 g spagettia tai muuta pastaa
  • 400 g tomaattimurskaa (esim. valkosipulilla maustettua)
  • 400 g säilykekirsikkatomaatteja
  • 5 dl kasvislientä (esim. liemikuutioista tehtyä)
  • 2 dl kaurakermaa (esim. chilillä maustettua)
  • ½ tl mustapippuria
  • 1 pkt kasvipohjaista fetaa (200 g)
  • kourallinen rucolaa (tai basilikaa)
  • (suolaa)

Valmistus:

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  2. Voitele uunivuoka öljyllä. Levitä pasta vuoan pohjalle ja kippaa sen päälle tomaattimurska, säilötyt kirsikkatomaatit, kasvisliemi ja kaurakerma. Mausta mustapippurilla.
  3. Paista vuokaa uunissa 35 minuuttia. Ota pois uunista ja sekoittele vähän. Käännä uunin lämpö 225 asteeseen. 
  4. Laita feta pastan päälle ja jatka paistamista vielä 10 minuuttia.
  5. Sekoita feta pastan joukkoon ja lisää rucola. Tarkista maku ja lisää tarpeen mukaan suolaa. 

Vinkit!

Kaipaatko pastaan enemmän proteiinia? Lisää vuokaan esimerkiksi kikherneitä, seitania tai soijarouhetta.

reseptitpasta
rucolavegefeta

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit