PUNAJUURI, MYSKI­KURPITSA & PERSIMON

Myskikurpitsa

Myskikurpitsa eli butternut squash on hauskan näköinen talvikurpitsa, suomalaisten suosikki. Se on keittiön moniottelija, joka sopii ruoanlaiton lisäksi leivontaan, jälkiruokiin ja juomiinkin. Makeahkon pähkinäinen ja väriltään kirkkaan oranssi myskikurpitsa ei pelästy runsastakaan maustamista. Kurpitsasta kannattaa hyödyntää myös ravintoainerikkaat siemenet.

Punajuuri

Punajuuren tuntevat kaikki ja se herättää helposti isoja tunteita: monet rakastavat sitä ja toiset taas.. eivät niinkään. Upean värinen punajuuri loistaa erilaisissa ruokalajeissa ja leivonnaisissa – se on monikäyttöinen, edullinen ja terveellinen juures. Joulukuussa punajuuren menekki on kova, sillä se on oleellinen osa monien joulupöytää rosollin, laatikon ja punajuurisalaatin muodossa.

Persimon

Persimon on uusi tulokas suomalaisten hedelmäkorissa. Kiinasta lähtöisin oleva makea ja hehkuvan värinen hedelmä on monikäyttöisempi, kuin ensin kuvittelisi. Eri puolilla kasvavat lajikkeet tunnetaan eri nimillä, eli voit törmätä kaupassa myös sharon- ja kaki-nimisiin hedelmiin. Virallisestihan persimon on kuitenkin marja 😉

myskikurpitsa

MYSKI­KURPITSA

Myskikurpitsa eli butternut squash on hauskan näköinen talvikurpitsa, suomalaisten suosikki. Se on keittiön moniottelija, joka sopii ruoanlaiton lisäksi leivontaan, jälkiruokiin ja juomiinkin.

artikkelitkokoelma
punajuuri

PUNA­JUURI

Punajuuren tuntevat kaikki! Upean värinen punajuuri loistaa erilaisissa ruokalajeissa ja leivonnaisissa – se on monikäyttöinen, edullinen ja terveellinen juures.

artikkelitkokoelma
persimon

PERSIMON

Persimon on uusi tulokas suomalaisten hedelmäkorissa. Kiinasta lähtöisin oleva makea hedelmä on monikäyttöisempi, kuin ensin kuvittelisi.

artikkelitkokoelma
artikkelitkuukauden kasvikset
myskikurpitsapersimonpunajuuri

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiäni? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydän luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki artikkelit