VUODEN 2023 SUOSI­TUIM­MAT RESEPTIT

Kasviskapinaa on takana nyt vuosi ja onkin hyvä aika listata vuoden 2023 suosituimmiksi nousseet reseptit. Listasimme kymmenen eniten luettua reseptiä, löytyykö joukosta oma suosikkisi?

Ehdoton ykkönen on herkullinen big mac -kastike, joka sopii burgereiden lisäksi big mac ranskalaisten soossiksi.

Toisiksi luetuimmaksi reseptiksi ylsi klassikon maineeseen noussut itkutofu, joka on helppo ja nimensä mukaisesti itkettävän herkullinen arjen sankari.

Siken sämpylät ovat aina muodissa, joten ei ihme, että resepti oli vuoden 2023 kolmanneksi luetuin Kasviskapinassakin.

Neljänneksi suosituin ohje on marinoitu punakaalisalaatti, joka toimii monissa eri ruuissa. Se on helppotekoinen ja säilyy jääkaapissa pitkään.

Hesburgerin copy cat –tortillat crispy soijasuikaleilla on ansaitusti sijalla viisi.

Kuudenneksi luetuin resepti on sekin uuden ajan klassikko, nimittäin Jennifer Anistonin salaatti, jossa maistuu mm. bulgur, kikherneet, pistaasipähkinät ja tuoreet yrtit.

Sijalta seitsemän löytyy helppo tomaattinen tofupasta, jonka salaisuus on tomaattikastikkeen sekaan surauteltava pehmeä tofu.

Loppukesäiset kukkakaalitalkoot nostivat herkullisen tofu-kukkakaalikorman vuoden kahdeksanneksi luetuimmaksi reseptiksi.

Yön yli hautunut ohrapuuro on ihana viikonloppuaamujen ruoka, se löytyy sijalta yhdeksän.

Listalle kymmenenneksi mahtuu vielä juhlapyhien suosikki, mätidippi. Se toimii niin sipsien dippinä, kuin uusien perunoiden ja suolaisten joulutorttujenkin kanssa nautittuna.

Tästä pääset klikkailemaan top 10 resepteihin:

big mac -kastike

BIG MAC -KASTIKE

Big mac -kastike ei esittelyitä kaipaa. Legendaarisesta hampurilaiskastikkeesta on helppo tehdä copy cat -versio kotikeittiössä.

reseptitkastikkeet
itkutofu

ITKUTOFU

Itkutofu on vegaaninen versio Hanna Gullichsenin hittiresepti itkukanasta. Se on totta tosiaan niin hyvää, että melkein itkettää ja kaiken lisäksi supernopea ja helppo tehdä. Täydellistä arkiruokaa!

reseptitpääruoka
siken sämpylät

SIKEN SÄMPYLÄT

Siken sämpylät ovat jo klassikko! Nopea- ja helppotekoiset sämpylät eivät suotta ole nousseet koko Suomen suosikeiksi. Hiivalla leivotut sämpylät ovat mahtavan rapeakuorisia ja ruis antaa niille mahtavan maun!

reseptitsuolaiset leivonnaiset
marinoitu punakaalisalaatti

MARI­NOITU PUNA­KAALI­SALAATTI

Marinoitu punakaalisalaatti on raikas joka paikan salaatti, joka säilyy hyvänä jääkaapissa yli kaksikin viikkoa. Sitä kannattaa siis kerralla tehdä reilu määrä!

reseptitsalaatit
soijatortillat

SOIJA­TORTILLAT

Soijatortillat ihan kuin Hesessä! Tällä reseptillä valmistuu herkulliset ja helpot soijatortillat, joissa maistuvat rapeat soijasuikaleet, chilimajoneesi ja vegaaninen fetajuusto.

reseptitpääruoka
Jennifer Anistonin salaatti

JENNI­­FER ANIS­­TONIN SALAATTI

Jennifer Anistonin salaatti on somehitiksi noussut maukas ruoka, jossa maistuvat bulgur, kikherneet, pistaasipähkinät ja tuoreet yrtit. Vegaaninen versio onnistuu helposti vaihtamalla feta kasvipohjaiseen.

reseptitsalaatit
tomaattinen tofupasta

TOMAAT­TINEN TOFUPASTA PEHMEÄSTÄ TOFUSTA

Tomaattinen tofupasta on helppo ja supermaukas luottoruoka. Pehmeä tofu antaa pastakastikkeelle rakennetta ja proteiinia.

reseptitpasta
TOFU-KUKKAKAALIKORMA

TOFU-KUKKA­KAALI­KORMA

Tofu-kukkakaalikorma on Kasviskapinan supermaukas versio intialaisesta klassikkoruoasta. Itse tehtyä kormatahnaa varten tarvitset useaa eri maustetta, mutta lopputulos palkitsee moniulotteisella aromillaan.

reseptitpääruoka
yön yli hautunut ohrapuuro

YÖN YLI HAUTUNUT OHRA­PUURO

Yön yli hautunut ohrapuuro on monille lapsuudesta tuttu klassikko. Puuro kypsyy yön aikana itsekseen uunin lempeässä lämmössä, joten se on helppo ja vaivaton aamiainen.

reseptitaamupalat
mätidippi

MÄTIDIPPI VEGAANI­SESTI

Mätidippi on joulupöydän must! Se valmistuu näppärästi ja superherkullisesti myös täysin kasvipohjaisesti merilevämätiä käyttämällä. Tarjoile hurmaava mätidippi sipsien kera, suosio on taattu!

reseptitalkuruoatkastikkeet
reseptitkokoelma
arkiruokaleivonta

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit