ARKIRUOAT LASTEN(KIN) MAKUUN

Miten saisi lapsetkin syömään kasvisruokaa? Kokeile näitä hyväksi todettuja reseptejä!

Monissa perheissä pohditaan, miten siirtymä ehkäpä aika uudenlaiseen ruokavalioon saataisi tehtyä mahdollisimman smoothisti. Eläinperäistä ruokaa tulisi jokaisen vähentää ilmaston ja ympäristön vuoksi, lisäksi kasvispohjaisen ruoan suosiminen lisää niin ihmisten kuin eläintenkin hyvinvointia.

Kasvisruoasta ei kuitenkaan kannata tehdä numeroa, varsinkaan, jos se ei ole ollut kovinkaan arkipäiväinen juttu perheessä. Kasvisruoka on ruokaa siinä missä muukin ruoka ja riittää, että siitä puhuu neutraalisti ilman kasvis-etuliitettä.

Monien mielestä helpointa on aloittaa askel kerrallaan, ottaa kasvisruoan ensin kerran tai pari viikossa listalle tai esimerkiksi vaihtaa osa jauhelihasta soijarouheeseen. Lapset kannattaa myös osallistaa ruoanlaittoon sekä reseptien valintaan. Itse tehtyä ruokaa tekee ehkä enemmän mieli maistaakin.

makaronilaatikko

MAKARONI­LAATIKKO

Makaronilaatikko on varmasti yksi suomalaisten ja erityisesti suomalaislasten lempiruuista! Tällä reseptillä teet vegaanisen huippuherkullisen makaronilaatikon.

reseptitpasta
kanaton keitto

KANATON KEITTO (CURRY-TOFU­KEITTO)

Kanaton keitto on koko perheen lemppari: lempeän mausteisessa keitossa maistuvat suosikkijuurekset ja tofu.

reseptitkeitot
jauhiskeitto

JAUHIS­KEITTO ELI VEGAA­NINEN JAUHELIHA­KEITTO

Jauhiskeitto on arkiruokien parhaimmistoa! Vegaaninen jauhelihakeitto valmistuu näppärästi kasvisjauhiksesta ja lempparijuureksista perunoista ja porkkanoista.

reseptitkeitot
kalapuikkotacot

KALAPUIKKO­TACOT VEGAANISINA

Kalapuikkotacot onnistuvat tänä päivänä loistavasti myös vegaanisina! Nämä raikkaat tacot sisältävät kalattomien puikkojen lisäksi minttujogurttia ja kasviksia.

reseptitpääruoka
kebabkiusaus

KEBAB­KIUSAUS VEGAANI­SESTI

Kebabkiusaus on helppo muutaman raaka-aineen ruoka, joka valmistuu lähes itsekseen uunin lämmössä. Vegaaninen kiusaus valmistetaan seitankebabista ja kaurakermasta.

reseptitpääruoka
itkutofu

ITKUTOFU

Itkutofu on vegaaninen versio Hanna Gullichsenin hittiresepti itkukanasta. Se on totta tosiaan niin hyvää, että melkein itkettää ja kaiken lisäksi supernopea ja helppo tehdä. Täydellistä arkiruokaa!

reseptitpääruoka
keltainen kanakastike

KELTAINEN KANA­KASTIKE VEGAANISESTI

Keltainen kanakastike on lasten kouluruokasuosikki. Se onnistuu mainiosti myös vegaanisena versiona ja maistuu aikuisillekin raikkaan mustaherukka-chiahillon kanssa tarjoiltuna.

reseptitpääruoka
pasta e fagioli

PASTA E FAGIOLI – ITALIA­LAINEN PASTA-PAPU­KEITTO

Pasta e fagioli eli italiainen pasta-papukeitto on täydellinen soppa viileisiin säihin! Tuhti keitto on helppo valmistaa vegaanisena ja se on myös muksujen makuun.

reseptitkeitot
reseptitkokoelma
arkiruoka

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit