IDEOITA VEGAA­NISEEN PÄÄSIÄIS­MENUUN

Pääsiäinen on ihana ruokajuhla, jonka voi viettää myös täysin ilman eläinperäisiä aineksia. Nappaa tästä artikkelista ideoita vegaaniseen pääsiäismenuun.

vegaaninen pääsiäismenu

Kaikki mainitut reseptit löytyvän artikkelin lopusta omina linkkeinään.

Pääsiäisen alkuruoat ja juomat

Alkuruoaksi pääsiäismenuun sopivat ihanat paholaisen perunat, jotka ovat saaneet innoituksensa klassisista deviled eggs -kananmunista. Alkuruoaksi sopivat hyvin myös porkkala, munakoisosilli, tofuskagen ja ihana sillitön gubbröra. Myös vegaanista mätidippiä voi tarjoilla sipsien kanssa.

Pääsiäisenä voi skoolailla holillisella tai holittomalla skumpalla tai vaikkapa ihanilla passion-seljankukkamocktaileilla. Kaikki alkoholijuomat eivät ole vegaanisia, mutta suurin osa on. Alkossa voi kysyä neuvoa myyjiltä.

Pääsiäisen pääruoat ja lisukkeet

Pääsiäispöydän kunkuksi sopii loistavasti itse tehty seitan, vegaaninen guinness-pata tai mintulla maustetut kasvisjauhispyörykät. Lisukkeeksi voi valmistaa paahdettuja valkosipuliperunoita, pankopaneroituja parsoja ja dijon-kermassa haudutettua varhaiskaalta.

Myös parsa- tai sitruunarisotto toimivat hienosti pääsiäisruokana. Salaattiosastolta keväinen couscoussalaatti ja aasialainen mangosalaatti tuovat ihanaa väriä pääsiäisen ruokapöytään.

Pääsiäisen jälkiruoat ja leivonnaiset

Pääsiäisen ehdoton ykkösjälkkäri on tietysti pasha. Mämmin rakastajat taikovat mämmistä erilaisia herkkuja, kuten mämmirahkaa, mämmimutakakkua ja mämmi-tiikerikakkua. Englantilaisia pääsiäispullia hot cross bunsseja kannattaa myös kokeilla.

Muut pääsiäisherkut

Mämmi kuuluu pääsiäiseen, samoin suklaamunat. Ensin mainittua löytääkin joka kaupasta pääsiäisen aikaan, suklaamunien kanssa on hieman hankalampaa. Mämmin kanssa maistuu esimerkiksi vegaaninen vispikerma tai vaniljakastike.

Vegaanisia pääsiäissuklaita löytyy kuitenkin, tosin lelullisia munia saamme edelleen odotella. Esimerkiksi After Eight minttusuklaiset pääsiäispuput ovat vegaanisia, samoin Lindtiltä ja Dammenbergiltä löytyy kääreessä olevat suklaajänöset. Ohoi! -merkillä taas on pieniä folioon käärittyjä suklaamunia ja Pandan Tipu-konvehdit ovat myös vegaanisia. Paras vegesuklaavalikoima löytyy tietenkin asiaan erikoistuneesta Vegekaupasta.

paholaisen perunat

PAHO­LAISEN PERUNAT (DEVILED POTATOES)

Paholaisen perunat ovat hauska pikkusyötävä, joiden esikuva on klassisissa deviled eggseissä. Tarjoile paholaisen pottuja vaikkapa pääsiäispöydässä tai vappubrunssilla.

reseptitalkuruoat
porkkala

PORKKALA – PERIN­TEINEN RESEPTI

Porkkala on jo klassikko, joka kuuluu monien joulupöytään. Perinteinen tapa valmistaa porkkala suolakuoressa vaatii hieman aikaa, mutta lopputulos palkitsee.

reseptitalkuruoat
munakoisosilli currykastikkeessa

MUNAKOISO­SILLI CURRY­KASTIKKEESSA

Munakoisosilli currykastikkeessa maistuu myös heille, ketkä eivät silliä syystä tai toisesta halua tai voi syödä. Kalaton silli on joulupöydän iloinen yllättäjä.

reseptitalkuruoat
tofuskagen

TOFU­SKAGEN

Tofuskagen on klassisen skagenin vegaaninen versio. Se on superherkullista ja helppotekoista. Lupaan, että tästä tulee sun uusi lemppari kesäruoka!

reseptitkastikkeet
sillitön gubbröra

SILLITÖN GUBB­RÖRA

Sillitön gubbröra on vegaaninen versio ruotsalaisten suosikki sillitahnasta. Se maistuu erinomaisesti alkuruokana näkkileivän tai ruisnappien kanssa tarjoiltuna.

reseptitalkuruoatkastikkeet
mätidippi

MÄTIDIPPI VEGAANI­SESTI

Mätidippi on joulupöydän must! Se valmistuu näppärästi ja superherkullisesti myös täysin kasvipohjaisesti merilevämätiä käyttämällä. Tarjoile hurmaava mätidippi sipsien kera, suosio on taattu!

reseptitalkuruoatkastikkeet
passion-seljankukkamocktail

PASSION-SELJAN­KUKKA­MOCKTAIL

Passion-seljankukkamocktail on kevään keltainen juoma, jolla passaa kippistellä myös pääsiäinen. Raikas drinkki sopii alkoholittomana koko porukalle.

reseptitjuomat
itse tehty seitan

ITSE TEHTY SEITAN

Itse tehty seitan voittaa maullaan kaupan valmisversiot. Sen tekeminen on yllättävän helppoa, tällä reseptillä onnistut varmasti!

reseptitpääruoka
guinness-pata

GUINNESS-PATA VEGAANI­SESTI

Guinness-pata on mehevä ja tuhti ruoka, joka sopii hyvin juhlapöytään. Juuresten, sienien ja Beanit-suikaleiden lisäksi padassa maistuu tumma olut.

reseptitpääruoka
mintulla maustetut kasvisjauhispyörykät

MINTULLA MAUSTETUT KASVIS­JAUHIS­PYÖRYKÄT

Mintulla maustetut kasvisjauhispyörykät sopivat niin arkeen kuin juhlaankin. Pyöräytä helpot, mutta herkullisen pyörykät vaikka pääsiäiseksi.

reseptitpääruoka
paahdetut valkosipuliperunat

PAAHDETUT VALKO­SIPULI­PERUNAT

Paahdetut valkosipuliperunat on näyttävä lisuke vaikkapa joulupöytään. Pilkkomisen vaiva palkitaan herkullisella ja huumaavan tuoksuisella lopputuloksella.

reseptitlisukkeet
pankopaneroidut parsat

PANKO­PANEROI­DUT PARSAT

Pankopaneroidut parsat ovat herkkua, jotka sopivat erinomaisesti vaikkapa osaksi pääsiäismenua. Rapeat parsat voi tarjoilla lisukkeena tai alkupalana vegaanisen majoneesin kanssa.

reseptitlisukkeet
dijon-kermassa haudutettu varhaiskaali

DIJON-KERMASSA HAUDU­TETTU VARHAIS­KAALI

Dijon-kermassa haudutettu varhaiskaali on täydellinen lisä keväiseen ruokapöytään: siinä on vielä hieman kylmiin säihin sopivaa tuhdikkuutta, mutta kuitenkin jo lupaus tulevasta kesästä.

reseptitlisukkeet
sitruunarisotto

SITRUUNA­RISOTTO

Sitruunarisotto on raikas ruoka sellaisenaan tai lisukkeena tarjoiltuna. Vegaanisen risoton tekeminen on helppoa ja lopputulos superherkullinen.

reseptitpääruoka
parsarisotto

PARSA­RISOTTO

Parsarisotto, joka hurmaa jokaisen! Tämän reseptin salaisuus on loppuvaiheessa joukkoon sekoitettavassa parsapyreessä, joka takaa ihanan maun ja samettisen rakenteen.

reseptitpääruoka
keväinen couscoussalaatti

KEVÄINEN COUSCOUS­SALAATTI

Keväinen couscoussalaatti on ruokaisa, mutta raikas lisuke vaikkapa pääsiäispöytään. Tämän vegaanisen salaatin jujut ovat hauska helmicouscous ja sitruunainen kastike.

reseptitsalaatit
aasialainen mangosalaatti

AASIA­LAINEN MANGO­SALAATTI

Aasialainen mangosalaatti pitää sisällään mangoa, porkkanaa ja kyssäkaalia sekä monia aasialaisista keittiöistä tuttuja mausteita. Aromaattinen salaatti on aurinkoinen lisuke mille tahansa aterialle.

reseptitsalaatit
pasha vegaaninen

PASHA

Pasha on pääsiäispöydän klassinen herkku. Tällä reseptillä valmistuu helppo ja todella ihanan makuinen vegaaninen pasha.

reseptitjälkiruoat
mämmirahka

MÄMMI­RAHKA

Mämmirahka on tämän pääsiäisen hittijälkkäri! Vegaanisena loistavasti onnistuva herkku on raikas vaihtoehto perinteiselle tavalle nauttia mämmiä.

reseptitjälkiruoat
mämmimutakakku

MÄMMI­MUTA­KAKKU

Mämmimutakakku on pääsiäisen tuhti herkku! Ja mikä parasta: se maistuu myös niille, ketkä eivät niinkään mämmistä piittaa.

reseptitmakeat leivonnaiset
mämmi-tiikerikakku

MÄMMI-TIIKERI­KAKKU

Mämmi-tiikerikakku on pääsiäisen kahvipöydän herkullisin leivonnainen. Klassinen kahvikakku saa maltaisen maun mämmistä ja kakku maistuu myös heille, jotka eivät mämmistä muuten välitä.

reseptitmakeat leivonnaiset
hot cross buns

HOT CROSS BUNS eli PÄÄSIÄIS­PULLAT

Hot cross buns on brittiläinen klassinen pääsiäisleivonnainen. Tässä vegaanisessa versiossa maistuu kandeerattu appelsiininkuori ja rusinat, taikinan maustaa piparkakkumauste. Tomusokerista ja sitruunasta tehdyt ristit viimeistelevät ulkonäön ja makuelämyksen.

reseptitmakeat leivonnaiset
reseptitkokoelma
pääsiäinen

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit